Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Детально про декоративні люстри

Детально про декоративні люстри

Приміщення були б нудними, непримітними, одноманітними без елементів прикрас. Привнести мальовничість і особливий шарм в будинок, офіс, приймальний покій або хол громадської будівлі допоможуть правильно підібрані декоративні люстри.

Суміжність понять

Скільки користувачів, стільки і суб'єктивних суджень про декоративність. Одним подобаються витончені світильники-свічки, іншим до душі помпезні багатоярусні панікадила, а може ви прихильник мінімалізму і до душі аскетичний плафон? Але кожен бачить в такій світлотехніці координаційний центр - точку, навколо якої буде вибудувана композиція інтер'єру.

Всі без винятку декоративні стельові люстри використовуються для виконання завдань по заповненню недостатності освітлення і прикраси. При цьому зовнішній вигляд навіть при вимкнених лампах притягує погляди. Дизайнери під світильники підбирають меблі, оздоблення приміщень, інші предмети системи освітлення. В індустрії освітлення не існує окремої категорії «декоративні люстри». Сюди можна віднести будь-яку модель, яка перетворить конкретний простір. Чи буде це предмет класицизму, лофт або мінімалізму, неважливо. Головне, щоб стельова зона і навколишнє оточення виглядала красиво і гармонійно.

Новий погляд на звичну річ

Вдало підібрана світлотехніка зробить інтер'єр ексклюзивним. Для цього варто скористатися дієвим інструментом - багаторівневим світлом. Основне його джерело - декоративні люстри і світильники. Загальне освітлення може переходити на локалізоване, м'яке на більш інтенсивне - все залежить від конструкції плафонів і розсіювачів.

Стельова світлотехніка має величезне значення:

  • змінює візуальне сприйняття простору;
  • приховує недоліки, підкреслює переваги планування;
  • одночасно виконує завдання базового джерела світіння і допоміжного.

Світло, спрямоване на стелю, відбивається від світлої поверхні, розподіляється по периметру, а окреслений плафоном потік знизу падає яскравою плямою на прилеглі меблі. Один пристрій, але різний характер світлової заливки.

Декоративні люстри бездоганно справляються з цими цілями. Зухвалі і елегантні, лаконічні або рясно прикрашені декором, строгі або фантазійні пристрої допомагають реалізувати будь-яку дизайнерську задумку. Над їх створенням працювали креативні майстри з різних куточків Європи. У колекціях кожного бренду є особлива «фішка», проглядається колорит певного народу.

Жодних обмежень

Кожній стилістичній концепції характерна декоративність. Тільки в одних напрямків вона яскраво виражена, в інших прихована в дрібницях. Часто буває, що світильник виконаний просто без надмірностей, але чимось притягує і заворожує.

У нашому інтернет-магазині світла представлені декоративні моделі різних стилів:

  • класика - канделябри свічок, багатоярусні моделі з підвісками і кришталевими каскадами, світильники з вишуканою бронзою, мідною арматурою, покритою благородною патиною;
  • еко, кантрі, Шеббі-шик - багатолампові люстри з відокремленими або загальними плафонами, дерев'яні підстави або витіювата арматура;
  • авангард - переплетення металевих вензелів Searchlight Curls, світлодіодних плафонів-тростин Mantra TAKE тощо.

У декоративних цілях можна розглядати і однолампові підвіси, але це вже більше стосується зонування простору, але не загальної прикраси приміщення. Великі світильники претендують на роль центру інтер'єру, створюють затишну або урочисту, стриману або розкішну атмосферу.

Актуальність поза часом

Модні тенденції (це стосується і дизайну світлотехніки) мають властивість циклічності. З'являються нові форми і стилі, відкладаються на потім, знаходять нове прочитання і знову перевтілюються в звичних матеріалах. Декоративні люстри Eglo, Nowodvorski, Ideal lux, Markslojd, представлені в нашому інтернет-магазині, завжди будуть доречні, адже в них збережені універсальні риси:

  • геометричні мотиви. Чітка симетрія, лаконічність форм або, навпаки, асиметричність ставить акценти в різних частинах простору, по-своєму направляє світло;
  • комбінування матеріалів. Скло, метал, дерево, текстиль, кришталь по-різному поєднуються, часом навіть немислимо (наприклад, крихке скло служить арматурою, а тонкий метал - плафоном);
  • контрастність. Чорний і прозорий, червоний і золотий - знайдуться поєднання для будь-якого дизайну кімнати;
  • легка сполучуваність. Стельові світильники оригінального дизайну можуть доповнюватися такою ж настінною, настільною, підлоговою світлотехнікою. Чим більше світла, тим краще - це правило ніколи не застаріє. Цікаво, що люстри адаптуються до змін інтер'єру. Тому новий ремонт не спричинить необхідність заміни улюбленої світлотехніки.
Знижки