Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Економія простору з стельовими світильниками

Економія простору з стельовими світильниками

Не секрет, що прилади освітлення можуть істотно впливати на сприйняття простору. Великі приміщення стають затишними, неправильні пропорції кімнат виправляються, а зовсім крихітні куточки розширюються, стають просторими. Саме про останній випадок і поговоримо детально, адже сучасним жителям міст з проблемою низьких стель і недостатньою квадратурою доводиться стикатися найчастіше.

Змініть ракурс - побачите світ по-іншому

Ми звикли, що основне світло повинно йти тільки від люстри, встановленої в центрі приміщення. Але вона взагалі протипоказана в невеликих кімнатах. Яскраве світло з центральної точки на собі концентрує увагу, кути залишаються в тіні. А, як відомо, що не підсвічено, того як би і немає - тим самим кімната візуально звужується.

Відмінний вибір - компактні світильники стельові, встановлені в декількох точках стельового простору. Вони забезпечують повноцінну світлову заливку.

Ще один простий, але дієвий прийом - використовувати пристрої на рухомих кронштейнах. Направте плафони в потрібному векторі - отримаєте необхідний ефект. Змініть місце розташування накладного світильника - і простір буде виглядати цікавіше. Плафон-таблетка на стелі нікого не здивує, а він же на стіні, в ніші, біля дзеркальної поверхні, що примножує його світло, виглядає незвично. І локальну підсвітку забезпечує, і інтер'єр не захаращує (так би бра або торшер довелося використовувати).

Багатозначність поняття освітлення

Як реалізувати розширення простору в маленькій квартирі за допомогою світильників?

Для візуального підйому стелі дизайнери часто використовують секрет - нижнє світло. Чим воно нижче, тим чіткіше створюється відчуття віддаленості стелі. Установку торшера навряд чи назвеш економією простору, тому краще використовувати вбудовані світильники в підлогу. Вони роблять підлогове покриття глибше, а стіни довшими. Посилений ефект забезпечать 2 ряди пристроїв освітлення, де один ряд направлений в стелю, а другий - на найближчу стіну. Якщо нижній ярус дуже яскравий і заважає вашому комфорту, його варто встановити поблизу стін.

Розширення кімнати - на допомогу прийде трекова система по периметру стелі з спрямованими на світлі стіни світильниками-прожекторами. Цей же ефект можна створити точковим підсвічуванням.

Інтер'єр буде сприйматися легше, коли візуально стоншуються важкі предмети меблів, простір розшрується. Такого ефекту можна досягти коли центральним джерелом світла вибрати плафон з матовим розсіювачем. Він рівномірно висвітлює всю кімнату. При установці допоміжних світильників дійте від протилежного - залишайте в півтіні масивні об'єкти, розставляйте акценти на невагомих, легких. Сконцентрувати увагу допоможуть споти, поодинокі підвіси з компактними плафонами.

Форма і розміри світлотехніки

Економія простору неможлива без зменшення габаритів предметів в приміщенні. Масивна люстра, канделябр свічок тільки підсилює відчуття захаращеності та перевантаженості кімнати. Для візуального заощадження квадратури в нашому інтернет-магазині запропоновані вбудовані, точкові світильники, трекові системи, витончені підвіси, які при монтуванні займають мінімум місця, а при зоровому виправленні планування дають максимально позитивний ефект.

Актуальною є економія простору в маленькій квартирі і в крихітному офісі. Ми зібрали колекції універсальних світильників, які підійдуть для житлових і комерційних приміщень. Виробникам Eglo, Mantra, Markslojd, Nowodvorski, Searchlight, Ideal Lux вдалося вмістити в компактні розміри потужні лампи і величезний прихований потенціал надійності, функціональності і легкості в обслуговуванні. Можна знайти майже невагомі поодинокі підвіси або скористатися модульними пристельовими моделями на 3-4 лампи - для різних дизайнерських ідей ви знайдете виконавчі модулі.

У нашому інтернет-магазині світла ви знайдете світильники для низьких стель, які стануть універсальними джерелами освітлення і в великих просторах. Адже економити місце доводиться навіть в просторих кімнатах. Якщо хочете, щоб у будинку або офісі не було перевантаженості предметами обстановки, сплануйте грамотно систему освітлення. Вона обов'язково повинна складатися з декількох різнотипних лаконічних, але функціональних світильників, які ми із задоволенням доставимо в будь-який куточок України (Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одесу, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінницю).

Знижки