Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Головне про настільні лампи для школярів

Головне про настільні лампи для школярів

Освітлення робочого місця має прямий вплив на здоров'я і безпеку школяра, побічно впливає на зацікавленість дитини до навчання, хобі та творчості. Неправильно підібріне світло знижує продуктивність праці, концентрацію уваги. Значення правильно підібраного світильника не варто недооцінювати:

  • створює комфортні умови для різнорідних занять (виконання домашніх завдань, читання улюблених книг, моделювання, роботи за комп'ютером);
  • забезпечує оптимальну гігієну зору, сприяє формуванню правильної постави;
  • підвищує продуктивність діяльності (допомагає концентруватися).

Декоративність чи функціональність

Сучасні виробники пропонують величезний асортимент настільної світлотехніки. Яку настільну лампу для школяра вибрати, щоб задовольнити головні вимоги комфорту і безпеки?

Для дітей цього віку не потрібно шукати пристрої освітлення строкатих відтінків, вигадливих дизайнів. Допитлива дитина буде відволікатися від основного заняття, розглядати цікавий декор. Головне, звертати увагу не на строкатість і цікавість, а на якість генерації світлового потоку.

За письмовим столом освітлення повинне бути:

  • рівномірним. Ніяких засвітлень, тіней, фігурних затемнень, різких контрастних переходів від тіні до світла;
  • розсіяним. Інтенсивні промені, мерехтіння і відблиски стомлюють, «ріжуть» очі користувача;
  • певного відтінку. Холодний тон дозволяє сконцентруватися, але вимагає короткострокового впливу. Тривале заняття під таким світлом швидко стомлює. Оптимальним вважається спектр денного світла. М'які промені, навпаки, допомагають розслабитися.

Конструкція і характер світіння настільної лампи

Краща настільна лампа для дитини - та, яка подобається користувачеві по дизайну, підходить батькам по функціоналу. Обов'язково враховуйте смаки дітей свідомого віку, адже світильник, який не подобається дитині, буде знижувати ентузіазм вашого чада до продуктивної праці.

Завдання батьків - підвести дитину до вибору настільної світлотехніки оптимальної конструкції:

  • Плафон - конусоподібний, закритий зверху, міцний, рухливий, такий, що не нагрівається. Світло від лампи повинно широкою рівномірною плямою лягати на стільницю, не сліпити користувача. Для продуктивної роботи не підійде модель з напіввідкритими, прозорими абажурами. Завдання світильника - створити сфокусоване, але комфортне світло. Відбитий, розсіяний потік буде недостатнім для формування освітлення потрібної інтенсивності.
  • Штатив - міцний, надійно закріплений, поворотний або такий, що гнеться. Потік випромінювання необхідно регулювати по вектору поширення, налаштовувати інтенсивність наближенням / віддаленням джерела світіння, адаптувати один світильник до різнорідних видів діяльності користувача.
  • Підставка - стійка, добротна. Прищіпка, струбцина, або просто широка ніжка - вибір залежить від особливостей столу і віку дитини. Наприклад, якщо стільниця маленька і необхідно максимально зберегти вільне місце на ній, підійде ергономічна настільна лампа для школяра, встановлена ​​на навісній полиці над столом.
  • Вимикач - доступний, безпечний, зносостійкий. Потрібно мінімізувати необхідність дитині користуватися розеткою. Кращий варіант - кнопка або сенсор на корпусі настільного світильника.
  • Лампа - довговічна, правильної потужності, з пасивною терморегуляцією. Це основа працездатності світлотехніки. Лампи розжарювання містять тендітну вольфрамову нитку (вона швидко перегорає), дуже нагріваються - не найбезпечніше рішення для дитини. Оптимальними будуть прилади з інтегрованими світлодіодними модулями. Вони довговічні, трансформують всю спожиту енергії в світло, а не в тепло, піддаються плавному сенсорному управління. Можна самостійно встановити інтенсивність, відтінок світіння.

Тільки допоміжна функція

Жодна настільна лампа для школяра (яка краще за конструктивом - рішення індивідуальне) не може бути основним джерелом світіння. Модель може адаптуватися до потреб дитини (легко переміщатися, працювати поза столом), але не забезпечить безпечний рівень освітленості без центрального верхнього світла. Нехай воно буде не яскравим, м'яким, але рівномірним. На загальному тлі настільна лампа зможе створити комбінований сценарій підсвічування, забезпечить комфортні умови для письма, читання, малювання і інших творчих занять.

В Україні оцінити багатозадачність настільної світлотехніки можна за допомогою нашого сайту nasvitlo.com. Наш магазин настільних ламп для школяра пропонує продукцію найвідоміших брендів Eglo, TRIO, Markslojd. Доставка в Одесу, Київ, Харків, Львів, Дніпро, Ужгород, Івано-Франківськ, Вінницю і більш віддалені населені пункти країни.

Знижки