Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як підібрати правильне освітлення вітальні

Як підібрати правильне освітлення вітальні

Право називатися центром житлового приміщення отримала вітальня. У ційкімнаті щодня перетинаються всі мешканці квартири, приватного будинку. Обідній стіл зустрічає сім'ю, а на диванчиках проходять вечори за переглядом фільмів, читанням. Галасливі вечірки і посиденьки в колі друзів також припадають на зазначену зону. Для створення комфорту однієї люстри під стелею буває недостатньо. Щоб дизайн освітлення у вітальні був функціональний, необхідно купити встановити відразу кілька видів освітлювальних приладів.

Торшери з приглушеними розсіяними променями внесуть необхідні нотки затишку. Яскраві точкові лампи допоможуть виділити певні елементи декору. Наші поради стануть в нагоді тим, хто хоче уникнути поширених помилок і грамотно зонувати навіть невеликі квадратні метри.

Вибираємо загальне освітлення у вітальні

Існуючі варіанти стельових освітлювальних систем вражають фантазію. Дизайнерські прилади з яскравими плафонами, дивовижними вигинами форм, підійдуть для приміщень в стилі модерн, хай-тек, арт-деко. Класичні моделі завжди знайдуть місце незалежно від інтер'єру і ремонту. Що враховувати, вибираючи освітлення стелі у вітальні:

  • якщо вітальня з'єднує кілька зон (їдальня, кухня, зал), то краще відразу замовити кілька однотипних люстр, наприклад однієї колекції;
  • для невеликих площ в 10-15 м2 потрібна одна об'ємна люстра;
  • форма приміщення довга і вузька? Симетрично встановіть 2  підвісні світильники;
  • для невисоких стель замовляйте компактні варіанти без надмірних деталей;
  • над журнальними столиками і комодами можна зменшити робочу відстань до підлоги до 1,5-1,7 м.

Загальне світло повинно бути спокійним, теплим. Яскраві світлодіоди і потужні LED підсвітки небажані для лаундж зон.

Створюємо локальне освітлення у вітальні

До локального освітлення можна віднести кілька типів конструкцій. У перелік можливих світильників входить підлогове, настінне і стандартне настільне обладнання. Підсвічування популярне і завжди актуальне, адже з його допомогою отримують додаткові промені, виділяють елементи декору. Як комбінувати типи світильників, якщо потрібно сучасне освітлення вітальні:

  • біля дивана, пуфа, крісла встановлюються підлогові лампи, що забезпечують додаткову підсвітку;
  • поруч з будь-яким типом меблів гармонійно вписуються бра з одним або декількома плафонами, відкритого або закритого типу;
  • альтернативою надмірно яскравому загальному освітленню стане настільна лампа.

Там, де необхідно встановити освітлення в невеликій вітальні, варто використовувати бра або настінні конструкції з плафонами, спрямованими вгору. Це візуально розширить простір і підніме стелю.

Освітлення вітальні за допомогою декоративних світильників

Подібне освітлення застосовується з метою доповнення декору, стилізації зал, підкреслення особливостей інтер'єру. До цієї категорії входить точкове освітлення вітальні, люстри, бра і панелі. З огляду на відгуки дизайнерів можна зробити висновок, що:

  • підійдуть точкові лампи для багаторівневої установки, монтажу в натяжні стелі, виносні гіпсокартонні конструкції;
  • прикрасою для каміна, картини і навіть стіни стануть бра і підсвітки;
  • за допомогою спотів забезпечується підсвічування плінтусів, підлоги, ліній меблів;
  • світлодіодне освітлення вітальні ідеальне як для акцентів на вазах, нішах, так і для виділення на загальному тлі картин, акваріумів.

Різна яскравість і висота установки - це шанс створити максимально комфортні умови для відпочинку або роботи в вітальні.

Вартість сучасного освітлення

Залежно від зазначених виробником функцій, ціна на пристрої освітлювальних систем буде змінюватися. Дизайнерські пристрої, що працюють в декількох режимах з можливістю регулювати кут падіння променів обійдуться трохи дорожче. Класичні торшери та бра для освітлення вітальні часто коштують недорого.

Відомі бренди Markslojd, Searchlight, Viokef, Dalber враховують побажання клієнтів і тому випускають кілька серій практичних і довговічних люстр, бра, настільних ламп.

Де знайти якісну техніку від виробника?

Наш інтернет-магазин Насвітло порадує величезним вибором техніки для освітлення на кухні, в вітальні. Працюючи з перевіреними постачальниками вже кілька років, товарний ряд представлений безпечними світильниками виключно високої якості. У нас можна недорого придбати весь комплект пристроїв для декорування і загального освітлення.

Знижки