Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як вибрати бра

Як вибрати бра

Настінні художньо виконані світильники, бра - це сучасна інтерпретація стародавніх канделябрів, свічників і факелів. Змінилася форма і технічне наповнення, але основне призначення залишається незмінним - генерувати м'яке світло, наповнювати простір освітленням необхідної інтенсивності.

Переваги бра

Недорогі світильники, здатні виконати покладені функції, підібрані відповідно до призначення кімнати - це кращі бра. Їм характерний ряд переваг, що відрізняють світлотехніку від інших джерел світла:

  • Універсальність застосування. Різноманіття дизайну та форм дозволяє підібрати настінний світильник для будь-яких кімнат;
  • Компактність. Світлотехніка повинна вписуватись в концепцію оформлення найменших приміщень, привносити затишок в помпезні масштабні простори;
  • Наявність вимикача дозволяє легко управляти інтенсивністю світіння;
  • Малопотужні лампочки сприяють економії електроенергії.

Бра - завершальний акорд в композиції освітлення

Традиційним предметом генерації світлового потоку житлових і комерційних приміщень залишаються люстри. Але тільки бра, підібрані під стиль основного джерела світла, можуть доповнити загальну світлову картину. Вибір бра потрібно базувати на особливостях спрямованості потоку світла (промінь спрямований вздовж стіни вгору / вниз або з боків).

Настінні світильники виконують кілька функцій:

  • Створюють локальне освітлення. Потрібно знати, як вибрати бра, якщо необхідно організувати місцеву підсвітку дзеркал, картин, тумбочки біля ліжка. Світильники можуть світити м'яко або досить яскраво, використовуватися як додаткове освітлення в куточках читання. Якщо у великих кімнатах люстри – кращий вибір, то бра виконають їх функції в невеликому коридорі, передпокої, на сходах, в приміщеннях нестандартної форми, де світильник просто недоречний, зайвий, громіздкий.
  • Варіативність світлового фону. Кращі бра від відомих виробників Eglo, Searchlight, Markslojd тощо здатні змінити атмосферу приміщення, задати потрібний настрій. Вдале поєднання люстри і настінного світильника, їх почергове включення допоможе зробити освітлення святковим, яскравим, урочистим або, навпаки, м'яким, приглушеним, більш інтимним. Виробники часто створюють цілі колекції стилізованих люстр і бра в одному дизайні.
  • Зонування простору. Вибір бра актуальний при необхідності розмежувати приміщення за допомогою освітлення на локальні зони. Настінні світильники створюють комфортні умови для читання та рукоділля, моделі з спрямованими плафонами-спотами служать декоративним підсвічуванням важливих елементів інтер'єру (картин, архітектурної ліпнини та ін.) або допоміжним джерелом світіння на кухні (над робочою або обідньою зоною).
  • Прикраса інтер'єру. Великий вибір бра - це реалізовані вправні задумки дизайнерів. Безліч форм, декоративних хитрощів дозволили звичайний освітлювальний прилад перетворити в оригінальний пристрій, що приковує погляди своєю красою і ексклюзивністю.

Складності вибору бра

Кращі бра - ті, в яких поєднується практичність, функціональність і відповідність навколишньому стильовому наповненню простору. Мало просто купити бра, слід його гармонійно вписати в дизайн кімнати. В інтер'єрах класичного стилю настінні джерела світла потрібно розміщувати симетрично, впорядковано, у вузьких коридорах і камерних просторах правильний розподіл світла скоректує візуально параметри простору (розширить його, додасть легкості).

Сучасні стильові напрями вимагають підтримки концепції асиметричності, вибір бра варто зупинити на оригінальних світильниках химерних форм (наприклад, з відкритими великими лампами Едісона).

В інтернет-магазині Nasvitlo величезний вибір бра:

  • Класичні світильники (кришталеві, в формі канделябрів без абажурів, з плафонами з текстилю, скла, кераміки). Ці світильники містять «зістарені» елементи, кріплення під срібло, золото, бронзу, прикрашені стилізованими абажурами, фрагментами кування. Типові представники цього сегмента - вироби польського бренду Nowodvorski Lighting;
  • Модернові, футуристичні моделі в стилі лофт, хай-тек (споти, підсвітки для картин, дзеркал, меблів). Категорія об'єднує безліч сміливих дизайнерських рішень для сучасних інтер'єрів, поєднує традиційність і інновації, простоту і примхливість конструкцій;
  • Бра половинки, моделі для приміщень з підвищеною вологістю і для вуличного використання (з високим ступенем захисту корпусу від вологи і пилу). Це кращі бра для приміщень, де зайва декоративність не в пошані, цінуються лише практичність, функціональність і довговічність.
Знижки