Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як вибрати люстру в спальню

Як вибрати люстру в спальню

Складно порахувати скільки років люстри є лідером у освітленні будинку. І якщо для віталень і холів вони є звичним освітленням, то кімнати відпочинку часто "віддають на відкуп" світильників або додаткового освітлення. Люстри здатні створювати прекрасну атмосферу тепла і затишку, якщо їх правильно підібрати. З грамотним освітленням ваша кімната здатна оновитися і ще краще виконувати свої функції.

З чого почати вибір люстри

У питанні "Як вибрати люстру в спальню" слід почати з дизайну кімнати і, як наслідок, світильника. Глобально всі предмети освітлення в спальні по стилістиці можна розбити на кілька типів:

  • Класичні світильники
  • ЛОФТ люстри
  • Сучасні рішення
  • Етнічні люстри

Вибір типу освітлення залежить тільки від стилістики кімнати і меблів. Так, іноді змішанням рішень можна домогтися яскравих і несподіваних результатів ... Але такі експерименти краще залишити професійним дизайнерам і не для таких кімнат, як спальня. Люстра в спальню повинна допомагати вам відпочивати, а не привертати зайву увагу.

Типи і види люстр для спальні

Люстри можуть бути різними. Зазвичай для спальні не потрібно дуже яскравого світла, як для робочих зон або великих віталень, тому великі багаторіжкові люстри не користуються особливою ​​популярністю. Ми б рекомендували розглянути такі варіанти:

  • Пристельові люстри для спальні. Займають не так багато місця, тому відмінно підходять для невисоких стель. При цьому форм-фактор практично не обмежує дизайнерські оформлення моделей.
  • Підвісні люстри. Практично те ж саме, але вже для більш високих стель. Моделі мають штанги, ніжки або підвіси, які зміщують джерела світла від стелі. Це робить світ яскравішим і акцентним.
  • Окремо виділяються люстри з абажуром. Саме прикриті джерела світла найкраще підходять для спальні - адже світло тут повинно бути м'яким і не дратувати. Не варто думати що люстри в спальню з плафонами обов'язково повинні бути виконані в класичному стилі - ви легко зможете підібрати модель під свій інтер'єр.
  • Світлодіодні і Смарт-люстри. Сучасні технології, а саме LED модулі, які не тільки дозволяють дизайнерам реалізовувати найсміливіші ідеї в створенні люстр (за рахунок розмірів елементів), але і в рази підвищують зручність використання світильників. Управління з пульта, вибір світлової температури, діммування, будильник - це лише мала частина можливостей.

На нашу скромну думку кожен з цих варіантів може бути тією самою ідеальною люстрою у вашій кімнаті. Все що вам потрібно для вибору - широкий асортимент.

Чим відрізняються люстри в спальню від інших

Відповідь проста - призначенням. У спальні люди займаються тим, для чого рідко підходять інші кімнати - сплять і відпочивають. Тому і освітлення повинно мати певні особливості ...

  • Температура світла. Для спалень вам необхідний теплий спектр. Саме він сприяє більш швидкому відходу до сну, не дратує нервову систему і створює атмосферу тепла і затишку. Це найперше, на що ви повинні звернути увагу задаючи питання "Як вибрати люстру в спальню".
  • Джерела світла. Глобально байдуже якими вони будуть - світлодіодні модулі, LED лампи або навіть лампи розжарювання (якщо їх ще можна знайти =)). Важливо щоб при підключенні ці джерела не блимали в вимкненому стані. Так, і до такого ефекту ви зможете звикнути за пару тижнів, але повірте, воно того не варто. Уточніть це питання у консультанта магазину.
  • Використання диммеру. Люди, що працюють з освітленням довгий час, кажуть «Є 2 типу покупців. Ті, які спробували світло з диммером, і ті, які не знають навіщо це потрібно". Такий спосіб управління світловим потоком неймовірно зручний, особливо в спальні, де іноді хочеться влаштувати легку напівтемряву. До того ж ви зможете заощадити - вибравши люстру в спальню з диммером вам не доведеться витрачатися на нічник або прикроватную лампу.

Вибір конкретної моделі

Як підібрати люстру в спальню ми вже вирішили. Але що може піти не так навіть при правильному підборі освітлення? Неправильний вибір виробника.

Добре коли люстра відмінно підходить до вашої кімнаті і виконує всі свої функції. Ще краще коли вона служить вам довгі роки, а не виходить з ладу через кілька місяців. Ми щиро рекомендуємо дотримуватися таких правил:

  • Купувати люстри тільки відомих виробників, які виробляють їх на своїх заводах, а не просто "переклеюють лого". Зазвичай це європейські компанії з багаторічною історією. Ми б рекомендували зупинитися на Markslojd Швеція, Kutek Польща, Searchlight Англія, Eglo Австрія, Nordlux Данія. Тільки уявіть - гарантія на деякі моделі може доходити до 10 років!
  • Вибрати люстру в спальню в салоні або інтернет-магазині, який безпосередньо співпрацює з виробником. Так ви отримаєте і кращу ціну / терміни поставки і можете бути повністю впевнені в оригінальності моделей. До того ж зможете скористатися офіційною гарантією. Саме таким магазином є Насвітло.
  • Уважно вивчати параметри світильника перед замовленням. В першу чергу це стосується розмірів і типу монтажу (на планку або на гак).

Сподіваємося наші поради допоможуть вибрати люстру в спальню про яку ви давно мріяли.

Знижки