Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як вибрати люстру

Як вибрати люстру

Люстра - основа будь-якого інтер'єру. Ця стельова конструкція приковує погляди, є основним освітленням і вельми значущим предметом декору, вибором якого не можна нехтувати. Вибрати люстру в кімнату буває непросто - потрібно визначитися з розміром, стилістикою, матеріалами плафона і корпусу, кольором. Кожен елемент важливий для підсумкового результату і майбутнього вигляду вашого інтер'єру.

Вибір розміру люстри

Найчастіше хочеться купити великий об'ємний світильник, але не завжди це найкраще рішення. Купити велику люстру доречно коли:

  • Вам потрібно висвітлити велику площу і ви хочете використовувати один світильник, або один головний і кілька додаткових.
  • Висота стель дозволяє встановити об'ємні конструкції. Навіть висока людина не повинна відчувати незручностей, проходячи під люстрою.
  • У стилістиці кімнати вже використовуються багаторіжкові і багатоплафонні елементи освітлення.

У всіх інших випадках ми б рекомендували вибрати люстру середнього розміру або навіть пристельову модель. У будь-якому випадку вибір такий великий, що в кожному виді стельового освітлення ви знайдете відповідні моделі.

Як вибрати стилістику люстри

  • Тут все досить просто. Стиль люстри - це матеріали її виготовлення і зовнішній вигляд. Світильник стельовий повинен відображати дизайн інтер'єру, в якому він розташований, інакше люстра буде виглядати чужою і дивною. Винятки можливі, але тільки при роботі професійних дизайнерів, які мають досвід в подібних експериментах.
  • Зверніть увагу на додаткове освітлення (якщо воно є), меблі та предмети інтер'єру. Бажано щоб люстра була виконана з аналогічних матеріалів. Наприклад, метал для індустріальних і ЛОФТ кімнат, метал і текстиль для класики, акрил або скло для сучасних інтер'єрів.
  • Візуально люстри різних стилів разюче відрізняються один від одного, і сплутати їх складно. Якщо ви все одно ставите питанням "Як вибрати люстру?", то зверніться за професійною консультацією до дизайнера або до фахівців Насвітло.

Технічні характеристики

У 2022 люстри діляться на 2 типи: світлодіодні люстри (з LED модулем) і класичні моделі з поширеним типом цоколя. У обох версій є особливості:

  • Вбудовані світлодіодні модулі менше ламп, служать довше. У багатьох виробників є гарантія на модулі.
  • При покупці люстри з модулем ви отримаєте готовий комплект, який не вимагає доопрацювань або додаткових елементів.
  • Світлодіодні модулі мають свою певну температуру світла і змінити її не вийде.
  • Класичні лампи можна купити будь-які на свій смак - різної яскравості, температури світла, розміру і форми. Їх, на відміну від модулів, можна легко замінити в будь-який момент.

Вибір виробника

Якого виробника люстри вибрати? Ми б рекомендували вибирати не виробника, а модель, яка відповідає всім вашим характеристикам, адже так ви не обмежуєте себе і напевно зможете знайти те, що потрібно саме під ваш інтер'єр.

Вибрати варто магазин, який безпосередньо співпрацює з виробниками, а значить пропонує тільки оригінальні моделі, офіційну гарантію і повний асортимент люстр. Таким магазином є і Насвітло.

Знижки