Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як вибрати світлодіодну люстру по площі

Як вибрати світлодіодну люстру по площі

Діодне світло зараз є основою для будь-якого інтер'єру - лампи накалювання давно відійшли у минуле. Щоб відповісти, як безпомилково вибрати світлодіодну люстру за площею, треба зрозуміти, які показники відображають яскравість випромінюваного світла. Грає роль не тільки потужність - все не так поверхнево, як здається.

Чим особливі діодні люстри і світильники

Моделі працюють від Led модулів, які входять в конструкцію. Вони не потребують заміни, обслуговування і не спричиняють проблем користувачеві. Ціна виправдовується високою якістю, тривалим терміном роботи без її зниження. Світлодіодні моделі добрі тим, що:

  1. Дають відмінні характеристики світла при мінімальному енергоспоживанні. Немає неприємного мерехтіння, виключена напруга для очей. Витрата електрики зменшується.
  2. Не провокують різкі перепади напруги, не схильні до перегріву. Енергія йде на вироблення світла.
  3. Не виділяють токсини, тому безпечні при установці в різних умовах. Переглядаючи каталог LED люстр, можна не відмовлятися від ідеї замовити моделі, наприклад, для дитячого закладу, розважального центру, будь-якого місця постійного скупчення людей.

Можна керувати яскравістю світлодіодів у залежності від занять, настрою за допомогою димера. Вони компактні, тому установка допустима в приміщеннях будь-яких розмірів.

Як вибрати світлодіодну люстру за площею – основне правило

Враховуйте співвідношення потужності діодного світла до ламп розжарювання. В основі роботи останніх яскраве випромінювання при нагріванні вольфрамової нитки до високих температур. Щоб процес успішно тривав, треба підтримувати значення. На це йде більша частина енергії, не на випромінювання світла.

Для повного розуміння того, як вибрати хорошу люстру за площею, пояснимо суть роботи світлодіодів. Тут енергія витрачається на світіння, тому і показники потужності різні. Співвідношення значень в лампах розжарювання і світлодіодних джерелах виглядає приблизно так:

  • 20 Вт – 2 Вт;
  • 40 Вт – 4 Вт;
  • 60 Вт – 8 Вт;
  • 100 Вт – 15 Вт.

Спільне одне – величина світлового потоку, ось головне. Співвідношення цього значення з потужністю показує, скільки люмен дає лампа на кожен споживаний ват. Ми бачимо, що цифри відрізняються в рази у двох джерел освітлення. Важливо для тих, хто не знає, як вибрати люстру за площею: величина світлового потоку при цьому зберігається (1 Вт приблизно дорівнює 100 Лм).

Чому величина світлового потоку настільки важлива

Люмени відповідають на питання: наскільки яскраве світло отримаємо. Чим більше значення, тим інтенсивніше світіння. Плануючи купити люстру, невірно враховувати тільки потужність, тому що в основі оцінки яскравості саме другий показник. До речі, магазини зараз навіть не вказують кількість Вт для ламп розжарювання.

Діодні моделі впевнено доводять, що навіть якщо лампа має меншу цифру Вт, це не означає автоматично більш тьмяне світло. Плюси технології полягають в:

  • зменшенні енерговитрат;
  • скороченні споживання електрики;
  • зниженні навантаження на мережу;
  • збереженні кращих характеристик світлового потоку при всіх зазначених умовах.

Відповідно, показник величини світлового потоку зростає.

Як вибрати світлодіодну люстру – метраж і потужність

  1. При стандартній висоті стелі близько 2.5 м зазвичай достатньо показника 3-4 Вт на 1 кв. м. У той час як лампа розжарювання забезпечить яскравим світлом при 15-20 Вт на 1 кв. м.
  2. Якщо висота стелі дорівнює близько 3 м і більше, показник множать на коефіцієнт 1.5.
  3. Обов'язково беруть до уваги призначення кімнати.

Можливо знадобиться більш яскраве або приглушене світло. Наприклад, робочий кабінет і спальня вимагають різних характеристик освітлення.

Навіть якщо ви точно зрозуміли, як правильно вибрати світлодіодну люстру, врахуйте ще один момент. Світловидатність Led джерел теплого світла нижча, ніж у нейтральних. Освітлення з показником до 3000 К приглушене, розслаблює. Денне світло до 5500 К – протилежність. Воно тонізує, передає предмети і кольори природними.

Обов'язкове визначення сумарних показників всього освітлення, тому що люстра – тільки одне з джерел, основне. Варто з'ясувати потужність додаткового світла. Тоді відповісти на питання "Як грамотно вибрати світлодіодну люстру за площею" стане простіше. Навіть в невеликій кімнаті не доведеться вішати громіздку модель для потрібної яскравості. Буде дотриманий баланс.

Знижки