Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Які бувають настільні лампи?

Які бувають настільні лампи?

При словосполученні «настільні світильники», напевно, у багатьох виникне асоціація з настільними лампами на робочому столі. Насправді ж, різноманітність моделей і широта спектра використання може здивувати будь-якого покупця. Щоб ближче познайомити наших клієнтів з цим приладом генерації світлового потоку, ми зібрали найактуальніші відомості про них в даній статті. Також постараємося познайомити з цікавими варіантами від популярних світових виробників.

Підбираючи настільний світильник, як і у випадку з іншими складовими освітлювальної композиції, приділіть увагу якості. Висококласні матеріали, енергозберігаючий джерело світла, хороші технічні параметри стануть запорукою тривалого терміну експлуатації.

Типи настільних світильників і ламп

Сьогодні асортимент пропозицій дуже широкий. Важко сформувати єдину класифікацію настільних світильників, адже вони відрізняються призначенням, формою, стилем. Якщо ми говоримо про настільні світильники, то це швидше невеликі моделі з абажуром або плафоном, джерелом світла, спрямованим вгору. Завдяки наявності абажура світло розсіюється, стає більш м'яким, сприяє створенню затишної атмосфери в приміщенні. Якщо ж це настільні лампи, то їх сфера використання трохи інша: робочий стіл в кабінеті або офісі, парта школяра. Тобто, там, де потрібно спрямоване світіння.

Купити потрібні настільні світильники буде набагато простіше, якщо чітко знати, де він буде використовуватися і, які функції на нього покладаються:

  • Класична настільна лампа. Денного світла не завжди достатньо, а стельове світло не може в достатній мірі освітити робочу зону. Ось в такому випадку і знадобиться настільна лампа. Це строгі моделі, з одним джерелом світла, спектр світіння максимально близький до денного. Найчастіше настільні світильники для робочого столу кріпляться до поверхні за допомогою струбцини або прищіпки, а також оснащені пристроєм нахилу певних конструктивних елементів. Користувач має можливість регулювати кут світіння, часто передбачена функція регулювання потужності світіння. Радимо звернути увагу на моделі Markslojd.
  • Декоративні настільні світильники. Це друга велика категорія. Являють собою скоріше елемент декору, ніж функціональний предмет генерації світла. Але, все-таки, часто і він задіяний для підсвічування певної ділянки. Зустрічаються подібні моделі в вітальні на тумбах або журнальному столику, в спальні на приліжкові тумбах, в передпокої на комоді з взуттям.
  • У деяких інтер'єрах можна зустріти і досить незвичайне цікаве використання настільних світильників. У ніші в стіні, на стелажі - в основному вони виконують функцію підсвічування або декоративного елемента (картина, фотографія, панно), або архітектурної форми. Нестандартні рішення пропонує німецький бренд TRIO.

Дитяча кімната - місце, де дуже часто зустрічаються різні настільні моделі. Залежно від віку дитини змінюються форми і призначення. Якщо це немовля чи маленька дитина дошкільного віку, то настільні світильники виконують функцію нічника. Встановлені на тумбочці вони генерують легке світіння, завдяки якому дитина відчуває себе в безпеці. Для школярів актуальним стає світильник настільний дитячий. Перевагу потрібно віддати міцним моделям з пластику або металу, безпечним в експлуатації, таким, що генерують світловий потік, який не напружує зір. Основне завдання - підсвітити певну зону, і ні в якому разі не втомлювати дитячі очі.

В окрему категорію варто віднести світильник настільний світлодіодний. Це інноваційна пропозиція на ринку освітлювальних систем, яке за короткий проміжок часу підкорило споживчий ринок. Моделям властива не тільки висока потужність при мінімальному споживанні електроенергії, а й унікальні зовнішні дані. Дизайнери використовують нестандартні рішення, створюють нетривіальні форми. Результатом їх роботи стають футуристичні світильники, здатні прикрасити будь-який інтер'єр.

Цінителі новинок оцінять і світильник настільний сенсорний. Подібно до сучасного смартфону, лампа включається одним дотиком пальця. Таким же способом можна регулювати інтенсивність світіння і відключати світло. Багато цікавих і недорогих варіантів знайдете в каталозі австрійської торгової марки Eglo.

В інтернет-магазині Nasvitlo.com кожен клієнт легко підбере потрібний настільний світильник. Використовуючи зручну систему фільтрації, вдасться скоротити кількість пропозицій, що заощадить час, витрачений на вибір.

Знижки