Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як вибрати настільну лампу дитині

Як вибрати настільну лампу дитині

Функціональне мобільне освітлення актуальне в домашньому інтер'єрі і в офісі. Настільну лампу легко перемістити в потрібне місце, закріпити на виступі, стільниці або поличці. Сучасні виробники створюють безліч моделей на струбцині, прищіпці або просто на стійкій основі. Але як вибрати настільну лампу, щоб вона змогла тривалий час виконувати покладені на неї завдання і не шкодити зору?

Вибираємо настільний світильник для дитини

Перш, ніж вирішити, яку настільну лампу вибрати, необхідно визначитися з її призначенням:

  • вона потрібна як допоміжне джерело світла в нічний час (нічник);
  • служитиме головним джерелом освітлення письмового столу школяра;
  • відіграватиме роль фонового освітлення.

У будь-якому випадку, настільна лампа повинна виготовлятися з якісних матеріалів, бути безпечною для здоров'я дитини, повноцінно освітлювати простір письмового столу. Офісні (робочі) світильники повинні бути функціональними і надійними. Оскільки діти дошкільного віку не проводять багато часу за робочим столом, пошук алгоритму, як правильно вибрати настільну лампу, більш актуальний для батьків школярів.

Технічні характеристики при виборі світлотехніки першорядні:

  • світло оптимальної інтенсивності. Якщо освітлення слабке, працездатність знизиться, очі швидко втомляться, виконувати домашню роботу стане складно.. Краще підібрати моделі з функцією регулювання яскравості ( настільні лампи з димером), можливістю встановлювати необхідний режим;
  • не надлишкова потужність. Важливо знати не тільки як правильно вибрати настільну лампу для школяра, але і як її правильно використовувати. Фахівці рекомендують завжди включати основне освітлення в кімнаті, встановлювати настільне джерело світла потужністю  до 40 Вт. Світіння більш потужних ламп відбивається від паперу, подразнює очі дитини;
  • світло має бути розсіяне, непряме. Як вибрати настільну лампу для школяра, підкаже особливість планування кімнати. Якщо природного освітлення з вікон недостатньо, потрібно підбирати моделі з максимально розширеним абажуром, щоб охопити більшу поверхню. Для добре освітлених інтер'єрів підійдуть лампи з спрямованими плафонами, м'яке світло яких потрапляє строго на робочу зону. Найкраще підходять світильники з плафонами-відбивачами циліндричного або круглого типу. Тонкі і прозорі абажури не зможуть затінювати світло, воно буде різати очі;
  • поворотний штатив чи ніжка. Гнучка «ніжка» допоможе виставити оптимальну висоту світильника, підігнати її під комфортне положення для учня. Оптимальна висота - 30-45 см.

Щоб дитина полюбила робити уроки...

Як вибрати настільну лампу для дитини, щоб вона була зосереджена на виконанні завдань? Вибрати модель спокійного відтінку - світильники з надмірно яскравим декоруванням відволікають увагу, збуджують нервову систему малюка, абажури спотворюють рівне світло, плафони з вкрапленнями кришталю формують відблиски і переливи. Зелений, білий, жовтий колоьри корпусу світильника вважаються найбільш приємними і підходящими для робочої атмосфери.

Колір світіння лампи теж важливий. Денне ранкове світло є найсприятливішим. Лампа повинна світити м'яким білим кольором. Жовте світло, як і надмірно біле з блакиттю, створює додаткове навантаження на очі.

Як вибрати настільну лампу для школяра з точки зору безпеки? Підійдуть добротно виконані світильники з міцних матеріалів. Метал, термостійкий пластик, ударостійке скло чи акрил - кращі рішення. Вироби з люмінесцентними або звичайними лампами будуть швидко нагріватися. В цьому випадку слід обрати світлодіодну настільну лампу. Багато виробників (Markslojd, Searchlight) передбачають таку можливість майже в кожному примірнику своїх колекцій.

Коли якість важливіша вартості

Для батьків здоров'я дитини завжди на першому місці. Визначаючись з вибором настільного світильника для багатьох питання ціни залишається другорядним. Недобросовісні магазини можуть скористатися цим і запропонувати неякісний товар за невиправдано завищеною ціною. Співпрацювати варто тільки з перевіреними постачальниками оригінальної продукції.

Насвітло - це ваша можливість отримати сертифіковану світлотехніку напряму від європейських і вітчизняних виробників. Оригінальні настільні світильники Nowodvorski Lighting, футуристичні моделі Eglo - безліч колекцій відомих виробників в одному каталозі.

Знижки