Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Люстри і світильники: флористика як основний мотив композицій

Люстри і світильники: флористика як основний мотив композицій

Художній напрям, в якому використовується імітація квітів, рослинних орнаментів, витіюватих завитків - всього, що з філігранною точністю виконано зі штучних матеріалів, але по дизайну запозичену в природи, відмінно вписується в різні інтер'єри. Натхненні красою і витонченістю натуральних квіткових композицій, багато сучасних брендів створюють люстри флористика різних розмірів і експлуатаційних якостей.

Доречність в різній обстановці

Строкаті букети і стильні ікібани завжди освіжають простір, додають цікаву нотку, створюють гармонію з природою. Бра, торшери, настільні лампи, люстри в стилі флористика також прикрашають інтер'єр, розбавляють його монотонність яскравими фарбами і переливами. В основу їх дизайну закладено принцип витонченої простоти, підкресленої вишуканістю використовуваних матеріалів.

Модний флористичний напрям більше підходить не як самостійний стиль, а як доповнення до базової концепції декору. Кожній епосі властиве своє бачення краси. Але тема квітів - універсальна. Як і кілька століть тому ми не перестаємо захоплюватися ідеальними контурами цих творінь природи.

Виробники світлотехніки обіграють цю тему по-різному:

  • весь світильник створюють у вигляді одного об'єкта - люстра квітка (наприклад, кульбаба Eglo VIVALDO, Mantra KNOT), бутон з вишуканими листочками (Euroluce Alicante White);
  • об'єднують букети і цілі композиції з безлічі квітів (кришталева Eglo PONTEDO);
  • використовують окремі фрагменти для втілення футуристичних образів (листочки-підвіски Ideal Lux MOZART, Eglo CALAONDA, Ideal Lux FIORE);
  • застосовують рослинні орнаменти та візерунки при вишивці, тисненні (абажури колекції Maxlight AMSTERDAM);
  • використовують окремі модулі світлотехніки для імітації квіткових контурів (Mantra LUNAS) та ін.

Настінні, стельові світильники флористика навіть у вигляді розкритого бутона, завитка ліани привнесуть свіжість, чарівність, ніжність, «пожвавлять» обстановку.

Відкритість до експериментів

Флористична тематика близька романтичним стилям (прованс, бохо, шебі-шик) і навіть класика (бароко) буде гармонійна з таким декором. Легка, повітряна, красива люстра квітка, як Searchlight Zinnia, підійде для оформлення невеликої кімнати, помпезна композиція AZzardo JEWE з множинними підвісками прикрасить обідню зону в просторій студії.

«Квітучий» круглий рік букет стане справжньою окрасою і центром уваги. При виборі світильника цієї категорії можна зробити відступи від встановлених догм:

  • використовувати об'ємні моделі в невеликих просторах. Компенсувати дисонанс більш полегшеною структурою елементів, застосуванням тонкого, невагомого скла, кришталю, текстилю, звисаючих підвісів;
  • не боятися повторів. Світильники флористики можуть перегукуватися з такими ж живими квітами, статуетками до пари плафонам (за формою, фактурою, відтінком), орнаментами на шторах. Всі джерела світла не потрібно замінювати квітковими мотивами, а ось злегка підкреслити цю тему допоміжними аксесуарами буде правильно;
  • гра контрастів. Цікаво виглядають пристрої освітлення різної форми, але однакового стилю у всіх кімнатах. У ванній це може бути закритий бутон Osmont Mira, в маленькому передпокої - квітка, що світиться, Ferroluce CAPUA, а в спальні - багаторіжкова модель з абажурами-дзвіночками Ferroluce RAVENNA або ромашка Serchlight Foliage.

Натуральність у всьому

Підвіси, бра, люстри флористика виробники створюють з природних матеріалів. Метал, дерево в основі, текстиль, скло, кришталь, кераміка як плафони і абажури. Саме ці матеріали здатні передати самобутність і красу задумки самої природи.

Дизайнери вміло зберігають баланс відтінків в кожній колекції. Серед пропозицій австрійських, польських, італійських майстрів немає надмірно строкатих світильників, основні акценти зроблено на формі і природній колірній гаммі. Рожевий, бежевий, білий в поєднанні з арматурою сріблястого, золотого відблиску і відблисками ідеально чистих кришталевих підвісок нагадує ранкові квіти, вкриті краплями роси.

Щоб створити естетичний образ з квітів для освітлення, щоб витончені плафони гармонійно поєднувалися з арматурою, її кольором і габаритами, потрібен талант. Дизайнерським ідеям немає меж. Деяким умільцям за допомогою металу і скла вдалося сфотографувати динаміку руху тонких стебел на вітрі (Maxlight GENUA, Searchlight). Купити неповторні світильники флористика в Україні можна в нашому інтернет-магазині «Nasvitlo».

Знижки