Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Люстри Тіффані: особливості та місце в інтер'єрі

Люстри Тіффані: особливості та місце в інтер'єрі

Вироби з кольорового скла отримали популярність за рахунок яскравої індивідуальності і неповторного колориту. Люстри в стилі Тіффані - це пристрої з надзвичайно красивими абажурами і плафонами, створеними за однойменною вітражною технікою. Свою назву світильники отримали від засновника даного способу обробки скляних вставок - Луїса Комфорта Тіффані.

Світлотехніка цієї категорії створена з кольорового скла, яке по-особливому пропускає світло від ламп різної потужності. А, якщо експериментувати з температурою світіння, палітра відтінків, що виходять від такого приладу, вражає різноманіттям. Кімнати, де є хоч один прилад Тіффані, наповнюються яскравими фарбами, казковими переливами і орнаментами.

Ідеально продумані форми люстр Тіфані

Мозаїчні плафони можуть містити складні орнаменти або лише легкий натяк на кольорові вкраплення. Вони набувають різних об'ємних форм, вигинів, рельєфів - фантазія дизайнерів безмежна, але заснована на натуральності та автентичній красі природи.

Щоб вітраж передав всю задумку автора, він розташовується на заокругленому плафоні. Саме цей прийом забезпечує потрібний кут поширення світла. У конструкції продумана кожна деталь - люстри Тіффані завжди містять непомітну підставку, міцну, виразну арматуру - ніщо не повинно відволікати від краси вітражного абажура.

Сучасні люстри не завжди виглядають настільки яскраво та строкато. Світильниками Тіффані прийнято вважати будь-який пристрій, де є хоч трохи кольорових вставок. Наприклад, Searchlight Tiffany містить компактний вітраж по центру, а підвісна люстра Elstead Ribbon оснащена просто текстурним плафоном без будь-яких натяків на багатобарвність.

Секрет в особливому склі

Коли ми чуємо «люстри Тіффані», в голову приходять асоціації з яскравими вітражами на тему флористики, з зображеннями бабок, рослинними орнаментами. Але в цій техніці можуть виконуватися світильники, скляні плафони яких мають різні розводи і рифлення.

Світлотехніка Тіффані виготовляється з декількох видів фірмового скла. Це не унікальні розробки відомого дизайнера, а популяризовані ним матеріали:

  • опалове (опалесцентне). У його склад додаються матуючі речовини, від їх кількості залежить ступінь прозорості, перламутрові переливи, контрастні розводи готового матеріалу, різні опалові ефекти;
  • іризоване. На розплавлене, але не застигле скло насипають металеві крупинки. Вони забезпечують райдужний металевий відблиск на злегка рельєфній поверхні;
  • драпіроване. Воно ж складчасте, деформоване. Пластину не охолодженого м'якого скла в процесі виробництва укладають в потрібні рельєфи (драпірують).

Дизайнерська цінність

Красиві люстри Тіффані в інтер'єрі служать оригінальним елементом декору. Світло, що пробивається крізь кольорові фрагменти, набуває м'якості, наповнює простір затишком і домашнім теплом. Ці пристрої ідеально підходять саме для житлових просторів, адже створюють потрібну атмосферу умиротворення для відпочинку.

Вони можуть бути як окремими акцентами, так і поєднуватися з однотипними настільними або настінними пристроями освітлення. Тим більше, що стиль модерн, до якого вони належать, передбачає використання великої кількості світильників. Люстри в стилі Тіффані купити можна для інтер'єрів різної концепції. Прованс, кантрі, етніка, еко-стиль, ар-нуво, абстракціонізм - в будь-якому напрямку, де використовуються природні мотиви, тяжіння до природних форм і ліній вони гармонійні і доречні.

Важливо, щоб світильник перегукувався з дизайном і призначенням приміщення. Хитромудрі вітражні орнаменти світлотехніки відмінно підходять для декоративного та локального освітлення, для базового підсвічування краще зупиниться на підвісних люстрах світлих відтінків. У великій кімнаті актуальні світильники, витримані в будь-який палітрі, для невеликих просторів потрібні максимально прозорі і світлі плафони.

Шукаєте світлотехніку в стилі модерн? Люстри Тіффані купити можна в нашому інтернет-магазині. Доставка в будь-який куточок України (Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса, Ужгород, Івано-Франківськ, Вінниця). Оригінальні прилади будуть доречні в спальні, у вітальні, в дитячій і навіть на кухні проявлять свою практичність. Вітражну світлотехніку придбати можуть користувачі різної покупної спроможності, адже її вартість цілком виправдана функціональністю. Ми співпрацюємо безпосередньо з виробниками оригінальних пристроїв, тому гарантуємо відмінні ціни. Є можливість замовити ексклюзивні моделі або цілі колекції для дизайн-студій і шоу-румів, отримавши хорошу знижку.

Знижки