Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як підібріти люстри в східному стилі

Як підібріти люстри в східному стилі

Тема Сходу викликає в уяві не тільки сюжети знаменитих арабських казок, а й філософські думки про тонкощі буття Азіатських країн. Кожен східний регіон має свій автентичний стиль. Це гармонійне контрастне поєднання небаченої розкоші і мінімалізму - люстри в східному стилі передають цей колорит.

Різноманіття напрямків дизайну

Скільки країн, стільки і традицій. Інтер'єр, елементи декору, модулі системи освітлення в кожного народу свої, відображають звичний уклад і стиль життя, унікальну культуру. Світлотехніка зі східними мотивами створюється в 2-х дизайнерських напрямах:

  • Арабська. Це розслабленість обстановки, розкіш, яскраві, соковиті фарби.
  • Азіатська. Стриманість, лаконічність, аскетизм.

Азіатські світильники

Категорія об'єднує 2 стиля:

  • японський. Це мінімалістичні східні світильники (TK Lighting HELENA, Nordlux Groa, Nowodvorski ALEHANDRO). Суворі чіткі форми, стримані відтінки, тяжіння до природи. У виробництві використовуються дерево, тканина, рисовий папір. У відтінках переважає монохромність, можливі домішки бежевого, червоного, але не більше 3 кольорів. Японські люстри асоціюються з сонцем, що сходить - немає зайвої яскравості, але і не спотворюється природне світіння;
  • китайський. Максимальна простота без відволікання від життєвої енергії та філософії медитацій. Природні матеріали прикрашені ненав'язливими візерунками або виконані в характерних незграбних формах (як гілки або квіти). Світлотехніка представлена ​​частіше у вигляді кулі з рисового паперу або тонкого текстилю. Матові облямівки завжди приглушують яскравість ламп. Колекції Ideal Lux Paper, TRIO PAPER відмінно підходять під цей опис.

Подібні люстри в східному стилі несуть в собі прихований сенс спокою, умиротворення і медитативності. Тому важливо звертати увагу не на розкіш і зовнішню атрибутику, а на добротність виконання.

Арабські мотиви

Це кардинальна протилежність попереднім описам:

  • розкіш;
  • багатство;
  • достаток декору.

Матеріали тільки найвишуканіші, оформлення - вигадливе. Люстри прикрашаються безліччю кришталевих підвісок або інкрустуються напівдорогоцінним камінням. Поверхні плафонів і абажурів можуть містити ковані елементи, завитки, художній розпис, тиснення або перфорацію.

Всіляко оспівується краса сонця і його здатність створювати фантазійні відблиски. Тому гра світла/тіні крізь перфорований плафон як в Markslojd INDIGO - візитна картка оформлення такої світлотехніки. З матеріалів використовується скло, кришталь, благородна позолота, мідь, срібло, бронза та ін. Для декору застосовується техніка вітражних вставок.

Особливий погляд на дизайн

В асортименті нашого інтернет-магазину зустрічаються люстри в східному стилі, не схожі ні на один з описів. Це особлива категорія виробів, в яких переплітається колорит арабських країн Африканського континенту. Окремо варто виділити кілька стилів:

  • єгипетський. Обов'язкова асоціація з сонцем - кругла форма, багато яскравості, тепла колірна гамма;
  • марокканський. Це проста шестигранна люстра з крихкого муранського скла. Мозаїчні вставки, бронза, латунь, мідь - світильник, немов з східної казки. Яскравий приклад - колекції Melilla або Jadida від Eglo;
  • мавританський. Невеликі люстри в східному стилі на довгому підвісі. Вітається велика кількість декоративних кристалів в пастельній відтінковій палітрі.

Не обов'язково підбирати світильники в тон з інтер'єром, обігравати їх за встановленими канонами дизайну. Створити східну казку можна правильним вибором пристрою освітлення та розробкою унікальної схеми їх розстановки. У нашому інтернет-магазині представлений величезний асортимент продукції відомих світових брендів. Вироби з металу різних технік обробки, кришталю в кристалах і каменях інкрустації, тканини різної щільності і відливу, ротанга, пластика, гіпсу - безліч рішень для реалізації ваших креативних ідей.

Люстри в східному стилі - це завжди висока декоративність. Навіть нудний інтер'єр перетвориться з ними, буде наділений особливою філософією стриманості і привабливості. Використовувати ці світильники можна для стилізації будинку, шоу-румів, салонів краси, чайних домів - в пропозиціях відомих брендів знайдуться моделі для приміщень будь-якого призначення. Їх практичність і немеркнуча актуальність порадує користувачів. Цікаво, що світлотехніка цієї категорії гармонійно поєднується з іншими пристроями освітлення. Вдале рішення для квартир-студій і опен-спейс просторів, де потрібно виділити кілька функціональних зон певним стилем, кольором і настроєм.

Знижки