Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Як вибрати стельовий світильник

Як вибрати стельовий світильник

Вибір світильника на стелю

Світильники стельового типу можуть бути основним джерелом світла в кімнаті або задіяні в якості локального підсвічування. Для приміщень різного призначення потрібні прилади освітлення певної потужності і дизайну. Варіативність декоративного оздоблення, способів кріплення, матеріалів плафонів і відбивачів, кількості ламп - настільки багатогранні стельові світильники, як вибрати один з безлічі?

Перед придбанням світлотехніки варто врахувати кілька факторів:

  • функціональність і цільове призначення (інтенсивність світлового потоку);
  • ступінь захисту корпусу;
  • відповідність форм-фактора світильника габаритам приміщення;
  • особливості конструкції стелі.

Функціональне призначення світильника

Освітлення кімнати ділиться на три типи: основне, локальне, декоративне. Існують стельові світильники під кожну з цих умов. Стати основним джерелом світіння можуть пристельові люстри, підвісні моделі. Для локального підсвічування більше підходять компактні вбудовані світильники. Для організації декоративного підсвічування варто задуматися, як вибрати стельовий світлодіодний світильник точкового типу.

Прилади основного освітлення можна і варто комбінувати з точковими пристроями, створювати складні композиції.

Ступінь захисту світлотехніки

Люстри і світильники можуть бути виконані в різному дизайні: з плафонами і без, з тканинними абажурами і каскадом кришталевих підвісів, містять повністю відкриті лампи або оснащуються герметично закритими корпусами. Світильники, в яких джерело світла повністю закрите від вільного доступу, розроблені для приміщень з нестабільним мікрокліматом (кухні, ванна кімната, тамбури, холодні коридори).

Як вибрати світильники для будинку на стелю? Як розібратися в ступенях захисту? По-перше сконцентруйте увагу на світлодіодних моделях - ці пристрої майже не нагріваються під час роботи, не страждають від перепадів температури. Для кімнат з підвищеною вологістю варто віддати перевагу виробам зі ступенем захисту не нижче IP44 (не герметичні плафони можуть запотіти). Для захисту від води важлива остання цифра - чим вона більша, тим кращий захист.

Світильники і квадратура приміщення

Сподобалися світильники для будинку стельові, як вибрати не знаєте? Орієнтуйтеся на особливості кімнати, для якої вони призначаються. Від вибору пристрою генерації світла, від точки його монтажу залежить, чи зможуть виділитися плюси інтер'єру або акцент буде зроблений на його слабкій стороні.

Для приміщень з низькими стелями варто віддати перевагу невеликим світильникам зі світловим потоком, спрямованим вгору. Це можуть бути компактні накладні/вбудовані пристрої або багаторіжкові люстри з широким (але не високим) розгалуженням конструкції.

Як вибрати світильник для масштабного холу щоб візуально знизити стелю, додати затишності? Встановити велику люстру, масивний плафон на низькому підвісі. Декілька ламп, декоративних деталей, ланцюги або шнури, що звисають на деякій відстані від стелі, допоможуть візуально відкоригувати висоту кімнати.

Конструкція стелі - першорядний аспект вибору світильника

Найпопулярнішими залишаються гіпсокартонні, підвісні ПВХ і натяжні стелі. Для кожної з даних конструкцій відомі бренди Eglo, Markslojd, Searchlight, розробили безліч колекцій точкових вбудованих і накладних світильників, масивних люстр і підвісів. Для багаторівневих стель підходять точкові вбудовані світильники, прикрасити непримітний простір зможуть шикарні люстри.

Найбільш вибагливі до підбору світлотехніки натяжні стелі. Краще віддати перевагу світлодіодним і люмінесцентним світильникам на стелю. Ці різновиди світлотехніки практично не нагріваються, створюють потужний потік світла, забезпечують повноцінне освітлення кожного куточка кімнати. Завдяки цьому такі люстри на натяжну стелю не деформують поверхню стелі навіть при постійному викристанні. 

Складні системи освітлення у вільному доступі

Будь-який пристельовий простір можна облаштувати елегантними освітлювальними приладами, поєднати кілька світильників в єдину композицію. Кришталеві люстри в тандемі з вбудованими кришталевими світильниками, стилізовані бра і торшери - знайти потрібні прилади освітлення Ви завжди можете на сайті nasvitlo.com.

Тут структуровані колекції відомих світових та вітчизняних брендів, представлені класичні вироби та представники модернового напрямку в дизайні. Інтер'єр будь-якого стилю заграє по-новому, якщо Ви вирішите встановити світильники на стелю (як вибрати оптимальний з них, підкажуть наші консультанти). Ми організуємо доставку в будь-яке місто України.

Знижки