Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Освітлення модерн в сучасних інтер'єрах

Освітлення модерн в сучасних інтер'єрах

Молодь завжди вважає, що їх покоління більш прогресивне і цікаве. Під такою ідеєю в кінці XIX століття був сформований стиль модерн. На той час він дійсно був «новий, вільний» - сьогодні в XXI назвати таким його не виходить. Нові традиції, нові погляди, нові шедеври оформлення інтер'єрів і світлотехніки - складно назвати таким стиль, якому більше сотні років. Але все ж до нашого часу трактування цього напрямку не змінилася.

Світильники модерн в різних країнах називаються по-різному, чим і можна простежити сенс даного поняття для європейців:

  • ар нуво - новий для французів;
  • ліберті - вільний для італійців.

Сучасні люстри в стилі модерн - вибір тих, хто втомився від шаблонності і однотипності, пихатої помпезності класики. Для багатьох, до речі, до сьогодні, класика асоціюється з міщанством і удаваним пафосом. Як символ боротьби з цим ототожненням і був створений модерн.

Характерні риси модерну в освітленні

Люстри модерн демонструють абсолютну свободу у виборі матеріалів, форм, кольорів і поєднань фактур. У них тісно сплелися абстракціонізм і кубізм, доступність і ексклюзивність. Вони можуть виглядати так, ніби випадково зіткнулися 2 різних матеріала, але будь-якому поєднанню є практичне пояснення.

Впізнавані особливості світлотехніки:

  • тяжіння до природних початків (плавні лінії, природні відтінки, рослинні візерунки, флористичні мотиви в формах та ін.);
  • барвистість і строкатість;
  • багаторівневе розташування плафонів;
  • гра контрастів - непримітне світіння або акцент на власній конструкції;
  • все для економії простору. Цей стиль вимагає багато свободи, тому світильники завжди компактні, витончені, не перевантажують стельову зону і не захаращують підлогову;
  • мінімум штучного декору. Всіляко підкреслюється натуральність матеріалів - дерево покрите лаком, щоб відтінити природний малюнок, метал не полірується до неприродного блиску, залишається злегка грубуватим, скло може містити гравіювання або тиснення рослинних орнаментів, текстиль щільний з чітко видним плетінням волокон.

Головна ідея, згідно якої створюються світильники модерн - чим простіше, тим краще. Повинно бути зручно і щоб подобалося перебувати в ореолі освітлення від подібного джерела.

Природні і штучні джерела світла

Значиму роль люстра модерн в інтер'єрі грає саме в нічний час. Вдень освітлення повинно поступати через великі, навіть величезні, вікна з максимально відкритим склінням. У зв'язку з цим, як декор часто використовуються квіткові композиції, живі куточки з кімнатних рослин, що плетуться по підставці. Ці мотиви відображаються в множинних флористичних композиціях предметів освітлення - плафони у вигляді бутонів, витіюватості арматури, підвіски-листочки та ін.

У модерні важлива простота як в інтер'єрі, плануванні, так і дизайні освітлювальних пристроїв. Сюди підходять будь-які типи світильників - настільні лампи, торшери, люстри, бра, підвіси, точкові модулі і навіть строкаті тематичні дитячі колекції літачків або машинок.

Сучасні люстри в стилі модерн будуть доречні будь-яких форматів. Прості моделі підкреслять головну ідею цього стилю, а вишукані, химерні композиції стануть елементом контрастності, насмішкою над пихатим пафосом класики. Немає ніяких правил щодо їх розміщення. Звичайно, підвіс не вийде встановити на вертикальну поверхню, але накладний стельовий світильник легко помістити на стіну, в нішу - так як зручно, так і використовуйте. Яскраве сліпуче світло або м'яка напівтемрява - що для вас комфортно, так і облаштовуйте систему освітлення. Не перестарайтеся тільки з функціональним світлом - у ванній, на кухні, за робочим столом воно повинно бути правильним, не тільки комфортним.

Саме люстра модерн в інтер'єрі допоможе влаштувати потрібну кольоровість. Світло проходить крізь мальовничий плафон, знаходить його відтінок і в цікавому спектрі по-новому грають предмети меблів, декор та оздоблення стін. Так освітлення виконує функцію пожвавлення простору, привнесення в нудну атмосферу ноток вишуканості і казковості. Навіть найбільш непримітні стіни стануть цікавим полотном для різноспрямованих ламп різного кольору світіння. Випромінювання, немов кисть художника, створить строкаті картини на звичайній поверхні.

У нашому інтернет-магазині купити прилади освітлення в стилі модерн пропонують багато іменитих виробників. Дизайнери Eglo, Markslojd, Nowodvorski, Searchlight, Nordlux на славу потрудилися, щоб розширити асортимент колекціями різного цінового сегмента. У нас ви знайдете лаконічні моделі для будинку, офісу чи ресторану. Ми доставимо товар до Києва, Львова, Харкова, Дніпро, Одеси, Івано-Франківська, Ужгорода, Вінниці та в інші регіони України.

Знижки