Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Освітлення в стилі індастріал в будь-яких приміщеннях

Освітлення в стилі індастріал в будь-яких приміщеннях

Набридла класика і мінімалізм, хочеться урізноманітнити оформлення дому, зробити його більш оригінальним і сучасним? Індастріал світильники - найкраще рішення. Їх установка можлива не тільки в лофт, але і в звичайних квартирах. Спробуємо розібратися чому.

Основним ключем до даного стилю вважається використання відкритого простору, адже коріння цієї концепції йдуть у великі за площею промислові будівлі (заводські цехи, гаражі, фабрики, складські приміщення). Освітлення в індустріальному стилі найчастіше виконує завдання зонування простору.

У подібному дизайні використовуються найпростіші матеріали, що дозволяє оцінити первозданну красу світильника, ідеальне співвідношення між його основним призначенням і формою. Головне правило вибору світлотехніки в цьому випадку - комфорт і невибагливість в обслуговуванні. Якщо це підвіс, значить встановлений на висоті зручній для заміни ламп, якщо багаторіжкова люстра - зі світлодіодними джерелами світіння для виключення необхідності їх обслуговування.

Чим індустріальний стиль відрізняється від лофт?

Світильники цих стилістичних концепцій дуже схожі, часом їх складно відрізнити звичайному користувачеві. Секрет в тому, що лофт є більш «причесаним», адаптованим до сучасних поглядів перфекционістів варіантом індастріал.

Індустріальні світильники допоможуть розкрити найсміливіші дизайнерські задуми. Вони виконані в основній тенденції цього стилю:

  • демонстрація всього, що приховано. Труби, проводка, балки арматури - все на виду;
  • первозданний вигляд без доробок і шліфувань - дерево натуральної палітри, метал без фарбування;
  • підкреслена потертість і старіння. Іржа, патина, будь-які прояви багаторічного використання цінуються в такій обстановці.

Індустріальне освітлення передбачає використання багатьох джерел світіння, щоб повноцінно наповнити просторий простір світлом. У них поєднується конструктивізм, мінімалізм і елементи гранжу, тому вибір досить великий.

Значні елементи конструкції

Стиль індастріал передбачає перетворення житлової кімнати в приміщення фабричного типу. Тому світильники тут повинні відповідати ключовим аспектам цієї концепції (необроблений метал, арматура, балки, решітки, перенесення екстер'єрних ліхтарів в інтер'єр) або контрастно виділятися на її тлі. Дуже незвично, але доречно, буде виглядати масивна люстра Searchlight Waterfall над обіднім столом в квартирі-студії, де вся обстановка і декор витримані в індустріальному стилі.

Промисловий дизайн не передбачає хитромудрості форм. Прості софіти, лампи без плафонів або абажури з труб - ось, що робить освітлення в індустріальному стилі привабливим і незвичайним. Їх конструкція повинна бути з чітко визначеними, чистими виразними лініями. Ніякого надлишкового декору, дрібничок і завитків.

Палітра відтінків

До найпопулярніших палітр індастріал відноситься сіра з невеликими вкрапленнями чорного, білого і коричневого кольору. Нейтральний тон натуральності дерева і металу. Згустити колір допоможуть півтони і густота заливки. Інтер'єр не буде візуально пласким, якщо використовувати контрастні світильники або моделі з перепадами кольору, виготовлені з міді, олова, заліза, сталі, алюмінію. Не завадить легкий блиск окремих елементів плафона або арматури. Недоречно виглядатиме зайве сяйво, краще вибрати холодний метал з вкрапленнями каменю, скла і дерева.

Але інтер'єр з бетонно-сталевою тематикою, нарочито обдертими стінами і іржею на металевих деталях може виглядати надмірно понуро і песимістично. Пожвавити його, привнести динаміку допоможе використання яскравих, світлих акцентів. Грубість фактури матеріалів обробки збалансує світильник індустріальний Markslojd Dallas або Eglo LUXY LED, чия витонченість і блиск полірування пом'якшить навмисну ​​брутальність. Строкаті моделі Markslojd SOAP, Jakobstad, Eglo Fabella розбавлять сіру і монотонну колірну гамму.

Знижки