Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Ліжкові світильники: робимо інтер'єр завершеним

Ліжкові світильники: робимо інтер'єр завершеним

Спальня - місце усамітнення, спокою, розслаблення. Тут повинна панувати атмосфера повного релаксу. Зробити простір теплим, затишним і інтимним допоможуть вдало підібрані приліжкові світильники.

Головні вимоги до приліжкового світла:

  • практичність;
  • широка функціональність;
  • надійність;
  • зручність експлуатації;
  • оригінальний дизайн.

Підгрунтя практичності

Ліжкові світильники для спальні можуть встановлюватися на стіну (бра і компактні вбудовані моделі) або на тумбочку біля спального місця. У цю категорію можуть відноситься і маркувальні модулі легкого свічення, встановлені по всьому маршруту до ванною або туалетної кімнати (настінні, підлогові модифікації).

Залежно від призначення підбирається тип пристроїв освітлення. Вони можуть служити для створення тимчасового підсвічування (оснащені кнопкою включення на дроті, сенсорним або центральним вимикачем) або використовуватися в якості каганців постійного м'якого світіння.

У будь-якому випадку, приліжкові світильники повинні виконуватися з висококласних комплектуючих, бути надійної збірки:

  • витримувати багаторазові цикли вмикання/вимикання;
  • легко очищатися від забруднень;
  • встановлюватися в безпечному місці (нічні сонні прогулянки приховують багато сюрпризів);
  • створювати відокремлену зону освітлення, не сліпити партнера. 

Характер світіння грає першорядну роль при виборі. Краще вибирати світильник приліжковий на тумбочку з конусоподібним і напівсферичним абажуром. Основний потік світла перенаправляється вниз в чітко окреслену зону. Ви з легкістю зможете читати книжку перед сном, користуватися гаджетами і ін. Випромінювання незначної інтенсивності потрапляє вгору в стелю. Абажур затінює світіння по периферії, що сприяє комфорту інших користувачів.

Найбільш практичним рішенням приліжкового освітлення залишається традиційне використання настільних ламп. Але сучасні виробники, такі як Eglo, Markslojd, Nowodworski, Ideal Lux, створюють новаторські рішення в вигляді настінних спотів для створення відокремленої зони комфорту над кожним спальним місцем.

Від класики до модерну

Вдало підібрані приліжкові світильники роблять інтер'єр спальні завершеним. Це може бути грамотне доповнення до обраної стилістичної концепції або еклектичні виразні об'єкти. У прагненні виділити елемент світлотехніки з загального фону потрібно бути обережним, щоб не перевантажити простір і не створити кітч (якщо це спочатку не задумано).

Традиційним стало використання для приліжкового освітлення настільних ламп і класичних здвоєних бра з тканинними абажурами. Це можуть бути прості, але елегантні моделі з щільного текстилю, кришталю, з декоративними підвісками і перфорованими плафонами. Світильники на оригінальній дерев'яній підставці, різьбленому штативі, канделябри на кілька ламп-свічок - безліч рішень для усіх типів інтер`єрів. Як правило, це малопотужні моделі, вони створюють в просторі затишок і напівтемряву, налаштовують на глибокий сон.

Оригінально виглядає близько спального місця світильник приліжковий настінний. Він не повинен дратувати зайвою яскравістю, направляти світло тільки в потрібну зону. Краще підшукати моделі з рухомими плафонами, які легко можна відрегулювати під вимоги кожного користувача, або пристрої спрямованого світіння (вони фокусують потік на потрібній зоні).

Споти і пристрої на гнучкому штативі, укомплектовані компактними світлодіодними лампами або стрічками-зв'язками - новаторська пропозиція відомих розробників. Моделі ергономічні і надійні (наприклад, Mantra Cabarete) не перевантажувати стіну масивністю.

Краса світлотехніки помітна завжди

Ліжкові світильники - це стаціонарні пристрої. Вони залишаються на своєму місці і вдень, і вночі. Декоративність світлотехніки в вечірній час посилюється грою відблисків і переливів світла, а ось вдень при вимкнених лампах приглушується. Тому дизайн техніки також важливий, як і її практичність.

Краще підбирати світильники витончені, не кричущої яскравості. Вони не повинні залучати багато уваги і відводити погляди від більш важливих предметів інтер'єру. Гармонійними будуть вироби, співзвучні за кольором з домашнім текстилем (килимами, шторами, пледом, оббивкою м'яких меблів). Вдень вони наповнять простір елегантністю і благородством, а вночі створять атмосферу спокою і розслаблення.

Придбати приліжкові світильники потрібного форм-фактора, розмірів і характеру світіння можна в нашому інтернет-магазині «Nasvitlo». Бра, настільні лампи, абажури, окремо поставляються для швидкого перетворення звичного устрою освітлення. Доставка в Київ, Дніпро, Одесу, Львів, Харків та інші міста нашої країни.

Знижки