Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Розсіяне світло в інтер'єрі

Розсіяне світло в інтер'єрі

Будь-який простір буде затишним і практичним, якщо в ньому грамотно спланована система освітлення. У ній обов'язково присутні 4 складових: базове, робочий, акцентне (експозиційне) і декоративне освітлення. Від їх переплетення і компонування безпосередньо залежить зручність і комфорт користувача.

Розсіяне світло - основа базового освітлення. За визначенням це «світло, що однаково освітлює всі поверхні об'єкту». Його головне завдання - рівномірно заповнювати простір. Основні характеристики подібного освітлення:

  • максимальна нейтральність;
  • глибока рівномірна заливка;
  • відсутність відблисків, тіней;
  • всенаправленна орієнтація (в різні боки від лампи, не в одну сторону).

Конструкція таких пристроїв не містить затінюючих елементів. Може бути присутнім абажур, але його щільність не перешкоджає проникненню світла потрібної інтенсивності. Якщо є декоративні елементи, вони також пропускають випромінювання передбаченої яскравості. Допустима легка кольоровість шляхом використання пофарбованого скла або прозорого пластика потрібного відтінку.

Особливість розподілення світла

Освітлення розсіяним світлом генерують люстри з молочно-білими непрозорими плафонами, щільними абажурами, прилади з матовою колбою джерела світіння, пристрої з рефлекторами матованої текстури, модулі з розсіюючим екраном перед лампою. Потік випромінювання при цьому набуває м'якість, а об'єкти інтер'єру виходять менш контрастними і яскравими.

Розподіл світла проходить аналогічно натуральному сонячному освітленню в хмарний день: промені світять крізь них, але не б'ють яскравим потоком. Від джерела світіння випромінювання не виходить безпосередньо, а переломлюється відбивається на абажурі/плафоні. М'яке розсіяне світло формується в пристроях максимально захищених ковпаками з тканини, пластика, скла, що приховують лампу. Вони допомагають створити спокійну і теплу атмосферу, тому використовуються в приміщеннях різного призначення. Особливо важлива їх роль в кімнатах відпочинку - вітальнях, спальнях, дитячих та ін.

Світильник розсіяного світла не претендує на роль головного акценту в приміщенні. Як правило, він привертає увагу до інер'єру, а не до свого дизайну. Але є виключення - кришталеві люстри. Вони стануть головним декоративним об'єктом нудної стельової зони, привнесуть в інтер'єр елегантність, витонченість і неймовірну художню естетичність. Прозорі, кольорові, прості по геометрії і складні композиції футуристичних форм - безліч рішень для втілення сміливих дизайнерських фантазій.

Світлотехніка з кришталю - класика розсіяного свічення

Жоден матеріал в світі не здатний настільки якісно заломлювати світло, як природний кришталь. Сучасні виробники навчилися створювати світильники з цієї сировини, використовуючи різні техніки огранки і форми:

  • поодинокі підвіски - Markslojd ISOBEL, Stromsholm;
  • каскади - Eglo Antelao, Ideal Lux Evasione, Markslojd Rosendal;
  • інкрустація абажурів окремими фрагментами - Eglo CLEMENTE, TONERIA, Ideal Lux Pashà, Searchlight FAN;
  • цільні плафони - Nowodvorski CALIFORNIA, Ideal Lux Nodi Crystal.

Освітлення розсіяним світлом від кришталевих стельових світильників може створювати різні ефекти. Все залежить від конструктивних особливостей люстри. Дизайнери використовують різні прийоми світлопередачі в своїх колекціях. Лампи, спрямовані вгору, додатково створюють відбите світіння від стельової зони, більш інтенсивно висвітлюють простір. В кришталевих елементах світло заломлюється побічно. Якщо джерело світіння спрямоване вниз, його випромінювання безпосередньо проходить крізь грані кришталю, більш інтенсивно генерує переливи. Наприклад, люстра Eglo PEDROLA лише з боків розсіює світло, а знизу створює потужний потік від світіння світлодіодної лампи. Є моделі з зовнішніми лампами-свічками (Markslojd LÄCKÖ), а внутрішні джерела світла невеликої потужності злегка підсвічують кришталеві підвіски. Двоїстий вплив на ограновані фрагменти створює в приміщенні особливо урочисту атмосферу, наповнює його казковими відблисками і грою тіней.

Хочете незвичайної світлової картинки в домашньому приміщенні або офісі? Підбирайте люстри оптимальної конструкції. У нашому інтернет-магазині «Nasvitlo» ви знайдете безліч колекцій іменитих дизайнерів. У нас ви можете замовити ексклюзивні виконавчі модулі розсіяного освітлення, такі як ArtGlass Flame, Searchlight Vesuvius, підшукати моделі для приміщень з різною висотою стелі, стильні пристрої потрібної потужності і габаритів. Невідкладна доставка будь-якої партії товару в Київ, Харків, Одесу, Львів, Дніпро та інші куточки України.

Знижки