Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Секрети вибору вбудованих стельових світильників

Секрети вибору вбудованих стельових світильників

Компактна і функціональна світлотехніка у вигляді невеликих плафонів, корпус яких повністю або частково ховається в конструкції стелі - це вбудовані світильники. Вони розраховані на стаціонарну установку. Їх розташування продумується ще на етапі проектування освітлення, посадочні місця готуються задовго до фінішної обробки поверхні.

Рішення, як вибрати стельовий світильник, ґрунтується на чіткому уявленні, яку картину і характер освітлення ви хочете отримати, наскільки яскраво потрібно підкреслити потрібну зону.

Різний ефект від різних врізних світильників

Вбудовані моделі найчастіше використовуються для фонового і допоміжного підсвічування, не займають центральну частину стелі, а лише доповнюють елегантну люстру або стельовий плафон. Виробники надають своїм творінням різноманітні форми, підбирають оригінальні поєднання відтінків:

  • художньо оформлені світильники з огранованими підвісами різної форми і розмірів, з однотипними декоративними елементами або каскадом переливаються фрагментів наповнюють простір відблисками;
  • модульні пристрої в стриманому дизайні без декоративного оформлення дарують тільки холодний блиск металу і відблиски світла, але і створюють спрямоване світло в певній зоні, різноспрямовано висвітлюють кілька векторів простору;
  • мінімалістичні світильники з кришталевим накладним декоративним плафоном створюють атмосферу футуристичності.

Залежно від того, які стельові світильники ви виберете, залежить неповторність стилістичної концепції вашого будинку або комерційного приміщення. Правильне розташування цих пристроїв допоможе приховати недоліки планування, підкреслити архітектурні шедеври кімнати, створити оригінальний самодостатній дизайн інтер'єру.

Види вбудованих світильників

Ці пристрої монтуються на підготовлену базу з уже підведеної проводкою. Підходять для натяжних, каркасних, гіпсокартонних стель і конструкцій. Головне пам'ятати, що для делікатних поверхонь з тканини або плівки ПВХ підходять світлодіодні світильники стельові, які не спричинять їх пошкодження від нагріву.

За типом ламп, стельові світильники бувають:

  • з галогенними лампами. Це відмінна передача кольору, яскравість, чітка спрямованість світлового потоку, але без високих показників енергоефективності;
  • з LED-модулями. Вони міцні, надійні, з низькими експлуатаційними витратами (не вимагають заміни ламп), довговічні і енергоефективні. Ця модифікація обладнання - чітка відповідь, на питання, які стельові світильники вибрати для натяжних стель, адже світлодіоди майже не нагріваються, не стануть причиною деформації і вигоряння полотна.

Деякі вбудовані моделі світильників об'єднують кілька принципів монтажу: вбудовування в стелю і застосування накладних декоративних кілець, які фіксуються впритул до стельової поверхні.

Прилади однієї категорії можуть по-різному виглядати на полотні: повністю ховатися в стелю (корпус і плафон в рівень з стелею) або виступати над його рівнем декоративним елементом. Неповторно виглядають пристрої з художнім розписом накладного кільця, античними накладками або кришталевими каскадами підвісів. Яку з описаних моделей вибрати залежить тільки від вашого смаку і загальної стилізації простору.

Класифікація з регулюванням світлового потоку:

  • статичні освітлювальні пристрої. Це нерухомі точкові світильники зі стабільним вектором світіння;
  • поворотні модифікації. Вони оснащені рухомим рефлектором. Нахил внутрішньої частини світильника дозволяє змінювати напрямок світлового променя, одним рухом впливати на картину освітлення в будинку.

У нашому інтернет-магазині «Nasvitlo» можна купити світлотехніку для офісу, комерційних приміщень, кафе і ресторанів, домашнього кабінету та зонування кухонного простору, стельовий світильник для спальні (як вибрати ви вже знаєте). Великий асортимент, оптимальні ціни, маса пропозицій від майстерних європейських виробників, доставка в будь-який куточок України.

Знижки