Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Світильники кантрі в інтер'єрі

Світильники кантрі в інтер'єрі

Стиль кантрі (англ.country - село) прийшов до нас з Америки. Від одного слова вимальовуються картинки Дикого Заходу, автентичність необтесаного дерева, грубість металу і природна палітра відтінків. На перший погляд, інтер'єр в цьому напрямку здається зібраним наспіх, але кожна деталь спрямована на привнесення затишку. Саме для цієї мети використовуються світильники кантрі.

Характерні риси кантрі

Устаткування освітлення повністю повторює головні догми «сільського» стилю:

  • натуральне дерево або метал в якості основи і арматури;
  • грубий текстиль, мішкуваті тканини для абажурів;
  • мотузка, кування в якості декору;
  • плетіння, вишивка, в'язання - прикраса ручної роботи.

Світильники в стилі кантрі - це гармонійна композиція, де кожна деталь і дрібниця доповнюють один одного. Спільними зусиллями вони надають відчуття затишку і домашнього тепла. Тут недоречні моделі з яскраво вираженим поліруванням, лоском металу, блиском і помпезністю кришталю або низкою неприродних підвісок. Ці елементи можуть ненав'язливо доповнювати люстру, але акценти все ж переймає на себе навмисна грубість покриттів.

В інтер'єрі такого напрямку обов'язково повинно бути багато світла. Навіть в маленькій кімнатці не обійтися тільки центральним плафоном, потрібен хоч один світильник настінний кантрі, торшер або злегка зміщений від центру недовгий підвіс.

Значення відтінків

У дизайнерів є одне негласне правило - якщо в приміщенні в обумовленому стилі присутній запах лісу і він візуально проглядається, ви правильно реалізували задум. А вдень ​​навіть в дуже густому гаю переважають світла, тепла палітра.

Світильники кантрі повинні підкреслювати природність деревного малюнка, огортати інтер'єр світлом теплих відтінків. У холодному освітленні він буде безглуздим і відразливим. При виборі світлотехніки користуйтеся підказкою:

  • тільки природні тони і півтони. Лампи з колірною температурою до 4000К - оптимальне рішення. Нижній діапазон цього параметра визначайте самі. Таке світло не спотворює сприйняття природних фактур і кольору;
  • мінімум спотворень. Щільні абажури, темні плафони зменшують яскравість ламп. Але інтер'єр з великою кількістю дерева і так поглинає світло, а що буде, якщо ще й сам світильник світить слабо? Допускається легке притінення, все залежить від призначення джерела світла і від наявності допоміжних світильників;
  • ніяких засвітів. Для кантрі характерне ніжне, трохи розсіяне, ненав'язливе, м'яке освітлення. Подбайте про відсутність різких контрастних переходів світла / тіні.

Багато користувачів часто плутають світильники в стилі кантрі і прованс. Вони схожі за дизайном, матеріалами, але кардинально відрізняються по палітрі відтінків. У кімнаті прованс переважають холодні відтінки, більше акцентів на флористичних мотивах. Цей стиль - той же кантрі, але адаптований до колориту і самобутності французької провінції Прованс.

Кілька цікавих ідей

В Україні купити світильники в стилі кантрі і прованс від відомих компаній Eglo, Mantra, Markslojd, Nowodvorski, Viokef можна в нашому інтернет-магазині. Величезний асортимент допоможе визначитися, на що зробити акцент - на незвичайний дизайн або стриману лаконічність.

Ми продумали кілька неординарних рішень для облаштування кімнат різного призначення:

  • Спальня. Максимально ненав'язливе світло свічників, приліжкового бра Ideal Lux TOLEDO, PINK TK Lighting або підвісу Zuma Line CAFE.
  • Кухня. Для невеликої кімнати - пристельові споти Markslojd MELBOURNE, для просторих зон - модульні підвіси Markslojd NEKSO, Eglo CLIMENE або поодинокі Nowodvorski BIO 9848.
  • Господарські кімнати (ванна, коридор) - TK Lighting ARTWOOD, вологозахищені бра Markslojd LIBERTY тощо.
  • Дитяча. Світлотехніка кантрі тут додасть казковості, загадковості піратської бухти або занедбаного корабля. Важливо, щоб прилади освітлення за кольором перегукувалися з текстильною оббивкою меблів, штор та ін.
  • Вітальня. Тут є де розгулятися фантазії дизайнера. Основна кімната дому буде розмежована підвісами, прикрашена настінними бра, декоративними торшерами. Центральний світильник - люстра-канделябр з імітацією старовинних свічок, нарочито зістареної арматури (Elstead Saxon).

Сучасний кантрі допомагає відпочити від урбаністичних настроїв. Він легко трансформується в еко-стиль, трохи переймає лофт, може підходити під концепції мінімалізму. Світильники вибирайте з упором на комфорт, зручність і практичність. Якщо в приміщенні немає несприятливих факторів (вологи, перепаду температур), ніяких обмежень в пошуку оригінальності. В іншому випадку - шукайте тільки безпечні для конкретних завдань пристрої. Пам'ятайте, що цей стиль - не ознака бідності, а унікальний спосіб самовираження.

Знижки