Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Які встановити світильники в натяжну стелю

Які встановити світильники в натяжну стелю

Що таке натяжна стеля

Під натяжною стелею, в сучасному розумінні, мають на увазі декоративну ПВХ плівку, яка закріплюється на стелі за допомогою спеціального металевого, рідше пластикового профілю. Останній називається "багет" і може також стати частиною стилістики стелі.

Подібної конструкції сотні років - тканинні аналоги використовувалися ще в стародавньому Римі. Масове ж поширення натяжні стелі отримали з здешевленням і спрощенням виробництва ПВХ плівки, яка і стала основним полотном. Зараз це один з найпростіших, бюджетний і швидких способів оформити стелю практично в будь-якій кімнаті або приміщенні.

Світильники для ПВХ стель

За фактом будь-який світильник може встановлюватися на натяжну стелю без будь-яких особливих обмежень. Але все ж є моменти про які варто знати і пам'ятати, щоб не зіпсувати покриття і зовнішній вигляд поверхні.

Для початку вам потрібно визначитися зі світлом, конфігурацією світильників і моделями. Робити це після, вже з встановленим покриттям вкрай не рекомендується - світильники в натяжна стеля можуть мати складнощі в установці і роботі, що відіб'ється на підсумковому результаті.

Підвісні світильники

Найпопулярніший варіант домашнього декоративного освітлення, особливо для приміщень з високими стелями і необхідністю підсвічування певних зон. Підвіси дозволяють не обмежуватися ні у виборі дизайну, ні джерела світла (про це далі).

Світильники-точки

Точкові світильники - найпопулярніше освітлення, вбудоване в натяжні стелі. Такі світильники в натяжній стелі не виступають або майже не виступають за його поверхню, можуть бути встановлені у великій кількості, економні і прості, що просто ідеально для більшості інтер'єрів. Головне - підбір дизайну. Також це незамінний варіант для низьких стель.

Пристельові лампи

Також непоганий варіант для невисоких стель. Зазвичай представляють собою "млинець" з напівпрозорим матовим розсіювачем, що дає приємне м'яке світло. Таке освітлення відмінно зарекомендувало себе як основне світло для великих кімнат на заміну громіздким люстр. Установка стельових світильників на ПВХ стелю максимально проста.

Люстри

З одного боку - класичне звичне рішення для будь-якого типу стель, в тому числі з ПВХ плівкою. З іншого - світильники в натяжну стелю бувають різні і люстри не користуються великою популярністю через своїх розмірів і деяких обмежень, про які ми розповімо нижче.

Поради по купівлі світильника на натяжну стелю

Вибирайте світлодіодні лампи або освітлення на діодних модулях. Лампи розжарювання та аналоги виробляють чимало тепла, від якого ПВХ покриття може деформуватися - з'являться хвилі, бульбашки або зміниться щільність прилягання плівки до світильника.

З тієї ж причини варто уважно вибирати люстру - це відмінний світильник для натяжної стелі, але тільки в разі, якщо лампи не розташовані надто близько до покриття - мінімум 20 см для ламп розжарювання, при цьому вони повинні бути спрямовані вниз або в сторону. Для точкових світильників в натяжній стелі свої правила - від 15 см між світильників і швом, від 20 см між світильником і краєм стіни, від 30 см між джерелами світла. Як ми вже згадували раніше, спочатку план і придбання освітлення, потім монтаж плівки. Перевісити світильник для натяжної стелі не вийде - доведеться міняти плівку повністю. Якщо все ж використовуєте лампи розжарювання і боїтеся деформації плівки - придбайте тканину замість неї. Це дорожче ніж полівінілхлорид, але обмежень по температурі освітлення практично немає. Щиро рекомендуємо довірити установку як стелі, так і освітлення, професіоналам. Виправити випадкові помилки буде дуже складно.

Заміна світильника не є проблемою, якщо у новій моделі такий же тип кріплення і його розмір. Останній також може бути більше - тоді доведеться підрізати плівку під новий світильник. В іншому ж випадку краще звернутися до фахівця.

LED для натяжних стель

Світлодіодні рішення точок, ламп і світильників є кращим вибором для установки в натяжну стелю. Низький рівень нагріву, економія електроенергії - все це переведе освітлення вашої кімнати або приміщення на новий рівень. Крім того, вкрай важливі розміри світлодіодних модулів - саме цей факт дозволяє створювати неймовірно тонкі і маленькі світильники, які так вигідно виглядають в ПВХ стелі.

Доданий світло зараз - це найкраще, що ви можете знайти на ринку для будь-яких цілей.

Знижки