Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Світлодіодні світильники - про надійні і довговічні системи освітлення

Світлодіодні світильники - про надійні і довговічні системи освітлення

Традиційне поєднання центральної люстри з настінними світильниками стало менш актуальним в сучасних інтер'єрах. Складні багаторівневі конструкції з гіпсокартону, натяжні стелі більш гармонійно і урочисто виглядають з компактними стельовими світлодіодними світильниками.

Пристрої екологічно безпечні, не нагріваються при активній експлуатації, зберігають початковий вигляд без деформації і помутніння плафонів. При цьому їх споживана потужність значно менша, ніж у звичайних ламп.

Різні групи світлення для особливого застосування

Різноманіття моделей допоможе підібрати краще рішення для приміщень різної квадратури і висоти стелі. LED-світильники класифікуються за кількома критеріями:

  • конструкція - з інтегрованим або виносним драйвером, накладні, моделі, що вбудовуються, лінійні;
  • форма - квадратні, круглі, прямокутні, на шинопроводі, тощо.

Ці види світлодіодних світильників можна вважати універсальним виконавчим механізмом в системах освітлення вітальні і спальні, кухні та ванної кімнатати, адже вони підтримують потрібний стиль інтер'єру, не перевантажують його зайвою масивністю і при цьому абсолютно інертні до підвищеної вологості і коливань термального фону.

Особливості конструкції

Які ж купити світлодіодні світильники? Все залежить від стадії ремонту в приміщенні: для вбудованих моделей потрібно передбачити ніші і посадочні місця для маскування проводки, накладні моделі можуть монтуватися поверх готової фінішної стельової обробки.

Вбудована світлотехніка

Ця група обладнання очолює рейтинг світлодіодних світильників, оскільки дозволяє найбільш вдало підкреслити всі достоїнства інтер'єру. Являє собою пристрої з рефлектором-відбивачем, світлодіодною лампою або матрицею і спеціальними скобами-тримачами на пружинах. Рефлектор приладів може бути статичним або поворотним для забезпечення спрямованого світлового потоку. Простий механізм кріплення дозволяє легко інсталювати пристрої в підвісні стелі.

Від конструктивних особливостей стельової зони залежить вибір вбудовуваних світильників: для невеликого простору підійдуть моделі в компактному корпусі з виносним драйвером, модифікації з об'ємним корпусом розраховані на стелі типу Армстронг і гіпсокартонні ніші.

Вбудовувані світлодіодні світильники для дому можуть бути непомітним джерелом світіння, встановленим врівень із стелею, або частково виступати над його поверхнею. Все залежить від вашої дизайнерської задумки.

Накладні модифікації

Подібні світлодіодні світильники викликають масу позитивних відгуків від задоволених користувачів, оскільки не вимагають особливої ​​підготовки посадочних місць При цьому його склад (як і матеріал фінішної обробки) не важливий: це може бути дерево, бетон, гіпсокартон або текстурована ПВХ-плівка.

Як правило, накладні моделі використовуються в кімнатах технічного призначення, адже представлені виробниками в лаконічній геометричній формі з повністю або частково закритими плафонами. Але не виключене їх використання в дитячій, вітальні або мінімалістичній спальні. Наприклад, кришталевий світильник Eglo Cardito на основі модуля LED гармонійно увіллється в атмосферу урочистості холу, а лаконічний пристрій Ask від Nordlux не перетягне на себе увагу від більш значущих елементів інтер'єру в спальні.

Гра кольору

Сучасні світлодіодні світильники можуть комплектуватися окремими лампами або цілими LED модулями. Зв'язки діодів, немов кисті художників, стануть способом неординарного перетворення простору. Вони створять яскраві плями або чіткі лінії, що світяться (Markslojd ZEUS і Searchlight Donut відповідно), різноспрямовані промені (Markslojd TRATT) або концентрований потік широкого кута поширення (Searchlight Diablo).

Підкреслити нетривіальність системи освітлення допоможе і вибір відтінку свічення діодних модулів. У нашому інтернет-магазині світла «Nasvitlo» сучасні виробники представили колекції світлодіодних світильників з різною температурою світла (2700-6700К). Діапазон охоплює прилади зі стандартно білим, теплим і холодним спектром світла.

Залежно від потужності приладів і необхідної картини освітлення, можна використовувати кілька світлодіодних модулів, встановлених за потрібною схемою. У складних системах освітлення незвично виглядає поєднання пристроїв різного відтінку світіння, що дає можливість візуально наблизити / віддалити потрібний предмет інтер'єру, контрастно виділити його на тлі інших елементів обстановки.

Знижки