Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Види бра: застосування з урахуванням особливостей конструкції

Види бра: застосування з урахуванням особливостей конструкції

Сучасна інтерпретація стародавніх факелів, свічників або канделябрів свічок, бра, відносяться до великого сімейства настінних світильників. Вони кріпляться до будь-якої вертикальної поверхні, можуть служити функціональною прикрасою інтер'єрного та екстер'єрного дизайну. Купити бра можуть користувачі різної покупної спроможності, адже прилади стали доступним інструментом організації системи освітлення в будь-якому житловому чи комерційному будинку.

Використовуються різні види бра на стіну для створення фонового освітлення, підсвітлення та розмежування простору на окремі функціональні зони. В якості головного джерела світіння цей атрибут застосовується рідко, хіба що в невеликих ванних або коридорах, де встановити стельову люстру не дозволяють габарити кімнати.

Класифікація бра за призначенням

Світильники фонового підсвічування. Це моделі з повністю закритим плафоном або бра у вигляді свічок. Інтенсивне світло дуже стомлює, тому так хочеться ввечері змінити яскраве світіння люстри на м'які промені, майже нічник. Прозорі або матові плафони простої форми кріпляться максимально щільно до стіни, створюють ненав'язливий світловий потік оптимальної інтенсивності. Бра-половинки відносяться до цієї категорії, світло від них спрямоване вгору, не втомлює і не б'є яскравим променем в очі. Такі види бра за рахунок компактності відмінно підходять для приміщень невеликої квадратури, де не потрібне інтенсивне освітлення, а за рахунок повного укриття ламп - в кімнати з перепадами вологості: ванни, коридори, комори, передпокої, бра у вигляді вуличного ліхтаря відмінно підійдуть для тамбура або ганку.

Моделі спрямованого світіння. Найчастіше це однолампові модифікації з рухомою конструкцією. Регульовані плафони дозволяють направити потік світла за певним вектором. Такі види бра актуальні для інтер'єрів в стилі модерн, хай-тек, мінімалізм, контемпорарі. Це вдалий спосіб підкреслення за допомогою світла архітектурних та інтер'єрних особливостей обстановки: дзеркал, картин, ліпнини, столиків. Світильники тут служать для розмежування простору на зони відпочинку, читання, рукоділля.

Декоративні варіації. Бра у вигляді квітки або складної витіюватої композиції з кришталевих підвісів, моделі з нарочито оголеною лампою і вузлом проводів, бра у вигляді факела, свічки, ліхтарі або гасові лампи - все це декоративні види бра. Вони вирізняються великою кількістю стилів, форм, розмірів і відмінно справляються з функцією локального підсвічування, але служать більше для декору. Прилади підходять під стилі різних епох і напрямків: бра у вигляді свічки купити можуть прихильники класики, світильники в стилі лофт - цінителі сучасних модних течій, бра-споти - шанувальники мінімалізму, а кришталеві модифікації підійдуть для любителів розкоші, шику і помпезності. Такі види бра, світильники стельового типу (люстри) йдуть в одній колекції для створення завершеного ансамблю стилю.

Тип розсіювача - основа правильного вибору

Які види настінних бра вибрати, залежить не тільки від ваших смакових уподобань, а й від вимог до висвітлення. Плафони, абажури, різні розсіювачі створюють різне світіння. І це залежить від форми і матеріалу плафонів:

  • повністю закритий матовий розсіювач створює м'яке світіння, прозорий - випромінює світло по всьому периметру. Відбитий потік від світлої стіни підсилює інтенсивність світіння;
  • відкритий зверху щільний абажур направляє потік світла вгору, візуально збільшує висоту стель;
  • затінений зверху розсіювач фокусує світло внизу, чим вужчий плафон, тим менше освітлена зона. Це найкраще рішення для зони читання;
  • бра у вигляді лампи без захисного ковпачка служать декоративним елементом, в них встановлюються малопотужні лампи-свічки або джерела світіння в матових колбах.

Види бра в організації простору

Кімнати різного призначення заграють новими фарбами, якщо стіна, колона або тумбочка освітлена стильним настінним світильником. Бра вважається універсальною світлотехнікою, оскільки підходить під вузькі і широкі, компактні і великі по квадратурі кімнати, гармонійні в просторі з низькою і високою стелею.

Це обладнання не створює значного навантаження на очі: встановивши в коридорі малопотужні бра у вигляді ліхтаря, купити які можна в інтернет-магазині nasvitlo.com, ви не відчуєте дискомфорту після яскравого вуличного освітлення. Надійні настінні світильники подбають про вашу безпеку в нічний час, освітивши небезпечні зони кімнати (сходи, пороги, поворотні коридори). Крім практичної користі, бра у вигляді ліхтаря доповнять інтер'єр оригінальними формами і переливами світла, відбитого в скляних елементах.

Знижки