Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Вибираємо освітлення для стилю лофт: жодної банальності

Вибираємо освітлення для стилю лофт: жодної банальності

Переобладнання промислових приміщень і горищ під житлові кімнати - сенс стилю лофт. Явна риса цього напрямку дизайну - груба обробка, метал і дерево, величезні панорамні вікна-вітрини, навмисна демонстрація балок, проводів, комунікацій, труб, вентиляційних коробів, груба цегляна кладка - все залишається в первозданному вигляді, не маскується. Підбирати світильники в стилі лофт потрібно за цими ж принципами:

  • технічність на виду;
  • ніякого пихатого лоску, класичні матеріали;
  • безліч джерел світіння для створення повноцінної світлової заливки кожного куточка простору.

Вдень в великі вікна проникає багато природного світла, а вночі недостатність освітлення повинно заповнити грамотно продумане підсвічування.

Багаторівневе LOFT світло - обов'язкова складова інтер'єру

Приміщенням в стилі лофт характерні високі багатометрові стелі, мінімум меблів, грубість обробки поверхонь і достаток натуральних матеріалів. Дерево, метал, камінь - ось що повинні містити в своїй структурі підлогові, настінні, підвісні світильники в стилі лофт. Вдень вони доповнять обраний стиль, а в темний час доби усувають відчуття тривоги в величезному просторі.

Освітлення буде повноцінним тільки при використанні декількох джерел генерації світла:

  • люстри для базового освітлення. Дух бунтарства і свободу самовираження допоможуть підкреслити підвіси різної форми і габаритів. Вони обов'язково повинні підбиратися індивідуально під висоту стелі окремої кімнати. Краще, якщо пристрої оснащені рухомими шнурами, штангами для регулювання положення ламп;
  • настінні світильники в стилі лофт для локального і допоміжного освітлення;
  • акцентні модулі, вбудовані в підлогу біля цегляної стіни, в стіни біля кованої композиції, прожектори, спрямовані на арт-об'єкт посеред кімнати та ін.

Немає ніяких обмежень в кількості ламп. Пристрої можуть бути відокремленими (на 1 джерело світіння) або модульними (канделябри на 10 ламп).

Особливий дизайн світильників

Для лофт-квартири світлотехніка повинна відрізнятися незвичністю форм, поєднання матеріалів, якоюсь індивідуальністю і грубим характером. Крім створення функціонального, різноманітного і не банального освітлення модулі зможуть підтримати лейтмотив брутальності, свободи і бунтарства.

В інтернет-магазині Nasvitlo представлені світильники в стилі лофт різних форм, габаритів і дизайну. Але є спільні риси всіх модулів:

  • максимально відкриті лампи. Моделі без плафонів або напівпрозорі, загратовані плафони, масивні відбивачі з штучно зістареного металу, скляні колби цікавого ретро-дизайну;
  • тільки класичні матеріали. Метал, дерево, бетон, скло, текстиль, мотузки, сітки, будь-які їх поєднання і компонування - дизайнери використовують натуральну сировину для цікавих проектів;
  • прийнятна яскравість. Освітлення в стилі лофт в інтер'єрі грає ключову роль - серед переважної натуральності можна знайти яскраві моделі для вмілого «вмикання/вимикання» потрібних функціональних зон і відведення уваги від проблемних ділянок планування.

Доречність світлотехніки для практичної експлуатації

Необхідність купити світильники в стилі лофт може з'явитися для кімнат різного призначення. Важливо врахувати призначення модуля освітлення і вибрати його відповідно до покладених функцій. У вітальню варто придбати пристрій з широким кутом світіння, щоб сформувати повноцінне загальне світло. В опен-спейс просторі (квартири-студії, кухні-вітальні) підійде багатокомпонентне освітлення в стилі лофт з декількох світильниками, котрі підсвічують функціональні зони.

Яскравість світлового потоку також важлива. Для ділянок активності і робочих куточків підбирайте моделі з інтенсивним потоком світла, для спальні, дитячої - лампи м'якого, спокійного світіння, котрі здатні налаштувати на умиротворення і релакс.

Вдало підвісні світильники в стилі лофт купити допоможе визначення майбутніх умов експлуатації. Чи змінюється в кімнаті мікроклімат, чи є джерела вологи, температурних кореляцій? На кухні доречними будуть моделі з металу, легкі в обслуговуванні, у віддалених від кіптяви і вологи куточках (у вітальні, над обіднім острівцем) - будь-які світильники навіть з тонкого текстилю.

В Україні недорого придбати світлотехніку в настільки популярному стилі лофт від відомих брендів Markslojd, Nowodvorski, Searchlight, Ideal Lux, Eglo, Viokef допоможе інтернет-магазин «Nasvitlo».

Знижки