Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Обираємо точкові світильники для ванної

Обираємо точкові світильники для ванної

Приміщення, де починається ранок і закінчується ваш день, не повинно переповнюватися джерелами світла або занурюватися в темряву. Варто вибрати точкові світильники для ванної, які генерують оптимальний світловий потік, не вплинуть на візуальне сприйняття габаритів простору, своєю ергономікою допоможуть збалансувати недоліки планування.

Доречність і універсальність

Якою продуманою і досконалою не була б система вентиляції у ванній, підвищений рівень вологості і температурні коливання в цьому приміщенні завжди присутні. Тому світлотехніку варто вибирати, грунтуючись на показниках захищеності від вологи. Точкові пристрої освітлення не містять відкритих ламп - вони надійно розміщені всередині корпусу. Існують 2 типи таких приладів:

  • вбудовані. Корпус світильника монтується в спеціально підготовлену нішу в гіпсокартоні, стіні чи стелі. Над поверхнею стелі немає виступаючих частин, лампи ізольовані під пластиковим або скляним плафоном;
  • накладні. Встановлюються на поверхню стелі, стіни або полиці за допомогою кліпс. Вони менш компактні, але більш функціональні.

Які точкові світильники кращі для ванної, залежить тільки від ваших уподобань і вимог щодо характеру освітлення. Повністю втоплені в стелю пристрої забезпечують меншу область освітлення. Моделі, які виступають над поверхнею стіни, стелі або полиці, дають більше світла, адже випромінюваний потік примножується при вдбитті від поверхонь.

Якщо передбачається використання предметів інтер'єру з підсвічуванням, підбирати точкові світильники в ванну кімнату потрібно під той же стиль. Основне, декоративне і локальне освітлення повині доповнювати одне одного.

Величезне значення мініатюрної техніки

Ергономічні світильники не відрізняються надлишковою декоративністю, але можуть істотно вплинути на сприйняття інтер'єру в цілому. Компактні пристрою не крадуть простір, візуально розширюють приміщення (при установці на протилежні стіни на достатній висоті), піднімають висоту стелі. Вони завжди доречні в крихітних по квадратурі санвузлах і не губляться на тлі просторого приміщення, гармонійно поєднуються з приладами центрального освітлення.

На рішення як вибрати точкові світильники для ванної вплине необхідний ефект:

  • для м'якого, ненав'язливого світіння потрібно шукати моделі з матовими плафонами, які розсіюють світло;
  • для чіткого спрямованого світла - пристрої з плафонами з високою світлопроникною здатністю (прозорі).

Точкові світильники відкривають простір для польоту фантазії дизайнерів, можуть служити додатковим освітленням дзеркал і значущих художніх об'єктів (мозаїки, малюнки на кахлі, панно та ін.). У невеликих кімнатах точкові модулі можуть бути основним джерелом світіння, при змінах потужності контур буде допоміжним освітлювачем. Непомітний лаконічний дизайн не викличе дисонансу при оформленні інтер'єру.

Кількість та якість

Фахівцями доведено, що для сприйняття краще кілька малопотужних приладів, ніж один потужний. Важливим пунктом, як вибрати точкові світильники для ванної, залишається їх кількість. Надмірно яскраве світіння стомлює, недостатнє - спотворює затемнення в кутах, викликає напругу органів зору користувачів. Щоб світло не било в очі, і у випадку, якщо у вас є можливість вільно дотягуватися рукою до стелі, потрібно використовувати прилади з рухомими рефлекторами. Направляти потік випромінювання можна в будь-якому векторі, змінювати тим самим картину освітлення.

Для підвісних конструкцій стель використовують кілька точкових світильників. Достатнім вважається світловий потік енергозберігаючих та світлодіодних ламп з розрахунку 5-7 Вт/м2 (25-30 Вт для звичайної лампи розжарення). Потрібно детально продумати схему їх розташування, щоб світло лилося рівномірно, не створювало надмірно яскравих плям і контрастності.

У ванній кімнаті завжди підвищена вологість. Потрібно встановлювати точкові вологозахищені світильники класу захисту IP44, а якщо їх монтаж передбачається поблизу душової кабінки або раковини - IP55. Пристрої можна розміщувати в будь-якому місці ванної кімнати без побоювання.

Більш детально дізнатися, як вибрати точкові світильники для ванної, допоможуть фахівці Насвітло. У нашому інтернет-магазині ви знайдете точкову світлотехніку Eglo, Markslojd, Nowodvorski, Viokef, менеджери допоможуть розрахувати схему розташування пристроїв генерації світла, підібрати моделі, що підходять за технічними особливостями і вартістю. Доставка товару з шоу-румів по Львову, до Києва, Харкова, Одеси, Дніпро, Ужгорода, Івано-Франківська - в будь-яке місто України.

Знижки