Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Застосування лінійних світильників

Застосування лінійних світильників

Повноцінна картина освітлення, немов полотно художника, формується різними світловими плямами, мазками, променями, рівними лініями, яскравим світінням і півтінями. Лінійні світильники - категорія світлотехніки, яка здатна згенерувати потрібний тип випромінювання. Їм характерний вишуканий, в чомусь навіть аскетичний дизайн, строгість геометричних форм.

До особливостей лінійних освітлювальних пристроїв відносяться:

  • універсальність. Розсіювачі різного типу (опал, колотий лід, сота, пінспот) дають сконцентровані або різноспрямовані промені;
  • легкість монтажу. Установка в підвісну стелю, кріплення на тросах, накладка на будь-яку горизонтальну поверхню - сучасні виробники пропонують лінійні світлодіодні світильники різного виконання;
  • тривалий термін експлуатації. Міцний корпус, надійна лампа (найчастіше на основі діодів), відсутність тендітних елементів.

Область застосування пристроїв лінійного типу досить широка. Це важлива частина інтер'єрного та екстер'єрного освітлення приміщень житлового, комерційного сектора. Вироби потрібно підбирати в залежності від специфіки використання. Загальна риса представників цієї категорії - можливість побудови в одну лінію, котра світиться, за допомогою спеціальної фурнітури. Чи буде вона візуально безперервною, чи складатиметься з окремих променів точкових даунлайтерів - все залежить від задумки дизайнера.

Інтер'єрне світло

Максимально затребувані підвісні і накладні лінійні світильники при освітленні комерційних приміщень, вітрин магазинів і торгових залів. На користь цього говорять і стриманий дизайн, і монохромність відтінків. Пристрої випускаються в основному в сірому, білому, чорному кольорі.

До категорії «лінійні» можна віднести точкові накладні і врізні світильники, моделі з подовженим корпусом - всі прилади, які можна встановити в потрібну прямолінійну схему і скомпонувати в складний контур освітлення. Вони затребувані в:

  • офісах;
  • супермаркетах і торгових залах;
  • бізнес-центрах;
  • розважальних комплексах тощо.

Тип освітлення підбирається під конкретні особливості навколишнього простору. Потрібно виділити певний предмет на вітрині - підійде довгий підвіс з напівзакритим плафоном для концентрації світла, необхідно «вихопити» зону з опенспейс простору - досить освітити її по контури вервечкою непримітних світильників. Варіативність потужностей дозволяє експериментувати з яскравістю і насиченістю світла. Дизайн цих світильників, як правило, непримітний, що не передбачає концентрації уваги на собі. Це відмінне джерело функціонального підсвічування.

Важливо, щоб джерела світла поєднувалися між собою, гармонійно доповнювали інтер'єр. У строгих приміщеннях особливо вдало виглядають моделі в кольорі анодованого алюмінію.

Сучасні діодні лінійні світильники можна об'єднувати в магістральні системи необмеженої довжини. В один контур можна встановити світлотехніку різного дизайну, потужності і яскравості. Такі схеми дуже актуальні в великих магазинах, генерують рівномірне освітлення без затінених зон.

Потужність обладнання підбирається під конкретний освітлювальний проект. Кожен дизайнер ставить перед пристроями особливе завдання - створити акценти на деталях або повноцінно висвітлити весь простір. Світлодіодна техніка відмінно впорається з цим.

Архітектурне підсвічування

В екстер'єрі лінійні світильники використовуються для підкреслення неповторності форм, виразності різних об'єктів. Це основа контурного освітлення. За допомогою світла легко передати багатовимірність елементів ландшафту, малих архітектурних форм або садових композицій.

Чому лінійний архітектурний світильник - кращий в цьому амплуа?

  • Різна довжина пристрою при збереженні потрібної потужності. Оформити контури споруди, будівель можна кількома джерелами світла, експериментувати з їх розташуванням і геометрією заломлення випромінювання.
  • Варіативність діаграм спрямованості. Фонове, акцентне, декоративне підсвічування - ви самі підбираєте оптимальне рішення для фасаду будинку або садової ділянки.
  • Велика гамма відтінків. Лампи різної температури світіння, їх поєднання в одну композицію дає дизайнеру більше роздолу для прояву фантазії.

В Україні лінійні світильники пропонують торгові марки Lug, Kanlux. Це якісний сертифікований товар, створений за передовими технологіями. Вони підходять для базового локального освітлення і декоративного підсвічування. Купити пристрої потрібного дизайну, потужності і експлуатаційної специфіки в нашому інтернет-магазині можуть жителі Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Одеси, Івано-Франківська, Ужгорода, Вінниці та інших міст країни. Оптимальні ціни, величезний вибір, доставка.

Знижки