Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Яке освітлення вибрати для гаража

Яке освітлення вибрати для гаража

Гаражне приміщення дуже часто використовується не тільки для зберігання автомобіля. Власники гаражів облаштовують там майстерні або місце для зберігання домашніх речей, які в квартирі займають занадто багато місця. Таким чином, гараж іноді є частиною будинку, особливо, якщо це власний, а не орендований гараж.

Специфікою практично кожного гаража є повна відсутність природного освітлення. Деякі гаражі, звичайно, мають невелике вікно, але світла з нього точно не достатньо для освітлення всього простору. А ще варто враховувати і те, що гаражем іноді користуються і в темний час доби. Таким чином, в гаражному приміщенні обов'язково повинне бути присутнім штучне освітлення.

Якщо Ви вирішили провести в гараж хороше освітлення, замінити одну висячу лампу розжарювання, то, напевно, запитаєте, яке освітлення вибрати для гаража. Адже від того, які світильники будуть обрані, залежить і комфорт Вашого перебування в гаражі.

Вибір освітлення для гаража

Перше, на що потрібно спиратися - це вибір кількості джерел світла і, яким чином вони будуть розташовані. Тут все залежить від наступних параметрів:

  • площа гаража і його висота;
  • робоча площа;
  • наявність природного освітлення;
  • мета, з якою гараж буде використовуватися;
  • оздоблювальні матеріали, що використовувались у внутрішньому приміщенні.

Фахівці радять для маленьких гаражів встановлювати основне джерело світла по центру, а додаткові по краях. Якщо ж площа гаража велика, тоді краще джерело розмістити над машиною або робочою зоною, а решта - вздовж. Краще рішення - промислові світильники прямокутног профілю. Отже, Ви приблизно розрахували, скільки джерел світла Вам знадобитися. Тоді можна переходити і до наступного етапу - вибір безпосередньо світильника.

На те, яке освітлення вибрати для гаража, будуть впливати наступні параметри:

  • Вибір лампи. Фахівці радять вибирати світлодіодні модифікації. По-перше, вони не нагріваються під час тривалої роботи. А, по-друге, вони споживають мінімум електрики і мають тривалий експлуатаційний термін. Але не варто оминати увагою і люмінесцентні лампи - це досить практичний варіант. Це трубки, які наповнені люмінофором, ртутним паром і інертним газом. Лампам характерний високий рівень енергоефективності. Такі лампи дешевші світлодіодних моделей, тому інвестиція буде менш відчутним ударом по бюджету.
  • Тип освітлення. Використовується повне або точкове освітлення. Іноді в гаражі застосовується ціла багаторівнева композиція, що дозволяє висвітлити потрібну зону в потрібний час. Встановіть кілька незалежних один від одного світильників, щоб Ви могли задіяти освітлення в потрібній Вам зоні.
  • Ціновий діапазон. Вирішуючи завдання, яке освітлення вибрати для гаража за ціною, спирайтеся на той факт, яка головна мета використання приміщення. Якщо це просто гараж для зберігання автомобіля, то не варто переплачувати за дорогі конструкції. Недорогий виробничий світильник прослужить Вам довго і буде радувати якісним світлом. Якщо ж Ви плануєте використовувати гараж як майстерню, то краще створити багаторівневу світлову композицію, підібрати світильники, що допоможуть розділити простір на зони. Робочій зоні або місця зберігання інструментів варто приділити більше уваги.

Вибір освітлення ще багато в чому залежить від того, це приватний гараж, який знаходиться біля будинку чи гараж в кооперативі. Якщо Вас цікавить освітлення в гаражі, яке краще вибрати для приватного приміщення, то тут варто приділити увагу не тільки внутрішньому, а й зовнішньому освітленню. Світильники з датчиками руху або функцією дистанційного керування стануть справжньою знахідкою для власників автотранспорту. Також можна встановити прожектор, який дає яскравий спрямований світловий потік і дозволяє висвітлити більшу площу.

У каталогах виробників представлено багато варіантів. Якщо ж Ви шукаєте компанію, яка спеціалізується на виробництві промислових світильників, то обов'язково зверніть увагу на польську торговельну марку Lug. Вирішивши купити світильники для гаража Lug, Ви отримуєте:

  • високі експлуатаційні дані;
  • зносостійкість;
  • функціональність;
  • безпеку.

Де придбати

Якщо Ви поставили перед собою мету купити і встановити нове освітлення в гаражі, то обов'язково звертайтеся на сайт Nasvitlo.com. Тільки якісна продукція з гарантією і найдоступніші ціни. Вас порадує асортимент промислових світильників, експлуатувати які можна і в гаражі. Доставка здійснюється по всій Україні: Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса та ін.

Знижки