Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Світильники в стилі арт-деко: завжди в тренді

Світильники в стилі арт-деко: завжди в тренді

Вічна метушня стомлює, тому важливо вдома створити атмосферу спокою і тиші. Тренд сучасного облаштування інтер'єрів - повернення до природи. Уже кілька років використання натуральних матеріалів і природної палітри відтінків підтримується багатьма дизайнерами і це буде актуально ще не один сезон. Вдалим інструментом в умілих руках будуть світильники в стилі арт-деко.

Особливості дизайну

Арт-деко - це поєднання в одному виробі традиційних і сучасних мотивів, стримана розкіш, реалізована за допомогою новаторських матеріалів. Обов'язково варто купити світильник у стилі арт-деко, якщо вам класика здається нудною. Це функціональні вироби, в яких скомбіновані геометричність форм і легкість, розкіш і практичність.

Світлотехніка даного стилістичного напряму тяжіє до ампіру і кубізму. Шикарні пристрої відрізняються витонченістю і об'ємністю, вони обов'язково повинні бути аватажними і представницькими. Це неймовірний тандем незвичайності, простоти і оригінальності.

Світильники в стилі арт-деко - це симбіоз кількох параметрів:

  • Чіткість, правильність форм. Бра, підвіси, люстри з прямокутними, трапецієподібними, круглими абажурами / плафонами - контури і обриси повинні бути впорядкованими.
  • Ярусна конструкція. Каскади підвісів, кілька ламп на різних рівнях перегукуються зі складним плануванням простору, з заглибленнями і нішами в стінах, подіумами в модних інтер'єрах, складними стелями і ін.
  • Іскристі переливи. В арт-деко використовуються дорогі матеріали, полірування. Світильник високої светопропускної здатності, оснащений кришталевими огранованими фрагментами, посилить ефект блиску і шику.

Безліч акцентів

Пікантність цього стилю полягає не в збірному єдиному декоративному образі, а акцентуванні уваги на кожному елементі складної композиції. Тому бра, настільні лампи, світильники стельові в стилі арт-деко повинні бути завершеним, відокремленим об'єктом стилізації. Тут застосовуються тільки добротні і натуральні матеріали: скло, метал, висококласний текстиль, дерево.

Напрямок арт-деко з'явився порівняно недавно в облаштуванні інтер'єрів, але встиг охопити всі види світлотехніки. У цьому стилі імениті дизайнери Markslojd, Nowodvorski, Searchlight, Ideal Lux, Eglo створюють цілі колекції стильних настільних ламп і бра, важких люстр і практичних спотів, красивих і ексклюзивних торшерів. Їм властива правильність форм з чіткою геометрією і межуюча абстрактність з незвичайними поєднаннями, незграбність і майже повна відсутність узорів і декору.

Найбільш вдало світильники в стилі арт-деко виглядають в приміщеннях з багатою обстановкою, де притаманна атмосфера легкості і свободи, немає явного натяку на розкіш, пафос і помпезність. Це ознака стилю і тонкого смаку господарів, а не явний атрибут палацового оздоблення.

Гама відтінків

Настінні, підлогові, підвісні світильники в стилі арт-деко більше виконуються в монохромній гамі: сіра, срібляста, біла, пісочно-бежева, шоколадна, графітова чорна палітра. Як контрастне доповнення використовується позолота, хромування.

Різні світильники забезпечують особливе сприйняття однієї і тієї ж кімнати:

  • вітальня стане центром простору з великою кришталевою люстрою і спадаючими блискучими нитками або стриманим, витончено ошатним простором з хитромудрою пристельовою моделлю з кованими тримачами декількох тканинних абажурів;
  • просторі сходові прольоти отримають симетричність за рахунок подовжених світлотехнічних виробів на підвісах;
  • невеликий коридор або передпокій зустрічатимуть гостей стильністю при облаштуванні оригінальною бронзовою люстрою або кришталевим компактним плафоном.

Дивно, наскільки по-різному виглядає кімната при зміні одного тільки кольору плафонів! Багаторіжкові світильники в стилі арт-деко з ковпаками з прозорого легкого кольорового скла можуть підіграти іншим яскравим акцентам в інтер'єрі або перейняти на себе пріоритетне значення. Достойно виглядають моделі з мереживними або вітражними абажурами.

З французького «арт-деко» - декоративне мистецтво. Блиск і розкіш, строгість і стриманість - протилежності в гармонійному поєднанні. Пристрої цієї категорії нерідко містять елементи ручної роботи, це своєрідні авторські проекти. Підібрати світильники цього стилістичного напряму, замовити ексклюзивні моделі відомих майстрів недорого і швидко в Україні можна в нашому інтернет-магазині nasvitlo.com з подальшою доставкою в Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одесу.

Знижки