Слава Україні
ПРАЦЮЄМО ДЛЯ УКРАЇНИ
Вибираємо правильне освітлення торгових залів

Вибираємо правильне освітлення торгових залів

Роздрібна торгівля - один з найпопулярніших бізнес-напрямків. Вона процвітала як кілька століть тому, так і процвітає сьогодні. Звичайно, сама специфіка ведення торгівлі багато в чому змінилася, вона стала більш цивільною, культурною, але, фактично, мета у підприємця залишається та ж - залучити більшу кількість покупців, тим більше, що рівень конкуренції зростає з кожним роком. У кожному місті Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одеса рік за роком відкриваються нові торгові центри, шоу-руми, гіпермаркети. Маркетологи всього світу розробляють цілі програми, проводять семінари та лекції на тему, як перетворити потенційного покупця в реального.

Якщо мова йде про торгове приміщенні, то фахівці радять особливу увагу приділити питанню освітлення. Власники великих мережевих магазинів з упевненістю стверджують, що правильне освітлення торгових залів - значна перевага над конкурентами, яка гарантовано веде до збільшення прибутку.

Які переваги дає профксійне освітлення торгового залу:

  • відчуття комфорту для клієнта;
  • легкість орієнтування в приміщення, яке часто має дуже велику площу;
  • можливість зрозуміти справжній колір товару;
  • можливість легко прочитати цінник, інформаційну таблицю про товар або, наприклад, акції.

Специфіка торгового освітлення

Найважливіший нюанс, який слід враховувати, підбираючи освітлення торгових залів, це те, що в переважній більшості випадків відсутнє джерело природного світла. Тому освітлення, яке буде включено незалежно від часу доби, має максимально бути наближеним до природного. При професійному проектуванні і підборі освітлювальних приладів, штучне світло буде непомітним для людського ока. Фахівці радять вибирати рівень освітлення від 500 до 1000 Люкс, для дуже великих зон - 1500 Люкс. Цікаво, що деякі мережеві магазини, що мають точки продажів по всьому світу, встановили єдині норми для всіх магазинів мережі. Наприклад, в магазинах Метро - це 1000 Люкс, Tesco - 750 Люкс. Даний параметр був виведений на основі численних аналізів і вивчення поведінкового людського фактора.

Важливим параметром є не тільки насиченість, а й колірна температура світла. Тут варто відштовхуватися від кліматичних умов. Наприклад, в південних країнах краще сприймається світло з високою колірною температурою. Показник коливається в межах від 4000 - до 6500 градусів Кельвіна і вище. Якщо торгова площа знаходиться в більш холодній кліматичної зоні, то тут краще сприймається світло з теплою світловою температурою в межах 4000-2500 К.

Підбираючи освітлення торгового залу магазину, враховуйте, що після установки устаткування, меблів, стелажів загальний рівень освітленості падає на 25-30%, тобто, практично на третину. Це відбувається з двох причин:

  • обладнання, меблі являють собою перешкоди, створюючи тіні;
  • різні предмети по-різному відбивають світло, що також позначається на яскравості загального освітлення.

Мобільність - незаперечна перевага

Маркетологами доведено, що проводячи час від часу перестановку стелажів, Ви підвищуєте прибуток. Такі дані засновані на проведенні аналізу людської поведінки. Потрапивши в незвичну для себе обстановку, потенційний клієнт перегляне більше пропозицій. Тоді, як у випадку з незмінною постановкою стелажів, покупець піде тільки до тих товарів, за якими прийшов, випускаючи з уваги інші, можливо цікаві пропозиції. Тому варто час від часу проводити перестановку, що тягне за собою і перестановку освітлення. Щоб уникнути додаткових труднощів зі встановленням заново освітлювальних приладів, рекомендується з самого спочатку встановлювати сучасні трекові світильники на шинопроводі. Вони передбачають установку на різних поверхнях для досягнення необхідного ефекту. В основному трекові системи укомплектовані світильниками з поворотним механізмом, що дозволяє направляти джерело світла в потрібному напрямку. Таке світлодіодне освітлення торгового залу максимально зручне і економне.

Торгова марка LUG - все, чого вимагає освітлення торгових залів

Якщо Ви шукаєте освітлення для великих торгових залів, музею, виставкового центру, то перевагу варто віддати виробнику, який спеціалізується на даній категорії товарів. По-перше, Ви отримуєте гарантію якості. По-друге, спрощуєте для себе подальшу експлуатацію і, при необхідності, ремонт або заміну складових конструкції. Польська торгова марка Lug підготувала покупцям найширший каталог не тільки освітлювальної техніки для торгових зон, а й всі необхідні компоненти для його установки. В інтернет-магазині Nasvitlo.com Ви маєте можливість замовити продукцію бренду за найдоступнішими цінами з доставкою по всій Україні.

Знижки